Mezinárodní turnaj Olympijských nadějí v Ústí nad Labem

Startovali:
Jiří Púčik – 44Kg
Patrik Balog – 52 Kg
Jakub Majzel – 48 Kg

Trenér: Jan Balog

Vyřazovací boje:

Jiří Púčik postoupil bez boje.

Jakub Majzel – Záborský BC Jihlava Váha 48 Kg. NB.
Nám dobře známý soupeř se pustil do Jakuba od první vteřiny opravdu naplno. Nenechal ani chvilku našeho borce na pokoji. Borec, který do váhy 48 kg shazoval pět kilogramů, byl příliš tvrdým oříškem pro našeho borce. Jakub se opravdu snažil, ale nestačilo to. Soupeř byl prostě tvrdší. Prohru na body jsme brali jako lepší variantu prohry. Pochvala Jakuba za bojovnost a nasazení. Prohráli jsme právem.

Druhý zápas:
Patrik Balog – Hejda Karel BC Sokolov Váha 52 Kg. NB.

Patrik nastoupil proti soupeři, který byl o 4 roky starší. Tento turnaj byl sice kadetský, ale vešlo se do něj také pár sedmnáctiletých borců. Hejda, který startoval za reprezentaci ČR byl velmi silný, ovšem ten den to na našeho Patrika nestačilo. Patrik boxoval velmi technicky a s rozumem. Nenechal se vtáhnout do žádných výměn a snažil se ze všeho tak zvaně utéct. To se mu dařilo velmi dobře, obzvláště dobré bylo to, že Patrik ještě z toho vytěžil pěkné a čisté údery. Technicky převýšil soupeře minimálně o třídu. Výhra o pět bodů nás velmi potěšila. Vyhráli jsme právem.

Boj o finále:

Jiří Púčik postoupil bez boje.

Patrik Balog – Adrian reprezentace Polska Váha 52 Kg. VZ.
Borec z Polska byl velmi silný. O čtyři roky starší a zkušený borec nedal našemu Patrikovy žádnou šanci. Jeho údery byly silné a přesné. Po prvním kole jsem zápas vzdal. Nebyla to žádná ostuda, náš borec má ještě před sebou mnoho podobných turnajů. Prohráli jsme právem

Finále:
Jiří Púčik – Koryta Barkas Ústí nad Labem Váha 44Kg.
Jirka nastoupil do tohoto finálového zápasu s chutí. Od první sekundy bylo jasné, kdo je pánem v ringu. Soupeř se sice snažil, ale to bylo málo. Náš borec byl ten den jednoznačně lepší, o čemž také vypovídá výhra o 21 bodů. Gratulujeme a doufáme, že to bude příště ještě lepší. Vyhráli jsme právem.

Tohoto turnaje se zúčastnilo skoro sedmdesát kvalitních boxerů z pěti zemí. Jsem nesmírně rád, že se naši borci v tomto turnaji neztratili. Jedno první a jedno třetí místo je pro náš oddíl velmi pěkným umístěním.
Všem děkuji za vzornou reprezentaci našeho oddílu.