Memoriál J. Markoviče v Jablonci nad Nisou dne 27. 10. 2007

Tohoto turnaje jsme se zúčastnili v následující sestavě:
Alexi Telvák
Patrik Balog
Jiří Púčik

Trenér: Jan Balog

První utkání:
Alexi Telvák – Novák SK Barkas Ústí nad Labem Váha 40 Kg. NB.

Alexi v tomto zápase potvrdil, že je opravdový talent. Boxoval o dvě váhové kategorie víš, a přesto se nezalekl a boxoval to, co umí. Byl technický a pěkně uhýbal na nohou. Zápas jsme prohráli, ale já měl velkou radost. Tři kola náš borec ustál a to bylo pro mne moc důležité. Prohráli jsme právem.

Druhé utkání:
Jiří Púčik – Kováč VEKY Box Chomutov Váha 48 Kg. RSC.
Jirka v tomto zápase startoval o váhu víš a bylo to také znát. Velmi zkušený borec se do Jirky pustil hlava nehlava a podařilo se mu ho zasáhnout hlavou do tváře. Jirka to neunesl a tak se nechal rozhodčím odpočítat. Myslím si, že mělo dojít k veřejnému napomenutí borce z Chomutova za faul, ale rozhodčí tak neučinil. Nechtěl jsem rozhodčího upozorňovat na jeho povinnosti, neboť jsme měli ve hře ještě Patrika. Prohráli jsme a nic se s tím nedalo dělat. Příště musí Jirka boxovat pěkně na dlouhou ruku, aby se k němu silový boxer prostě nedostal.

Třetí utkání:
Patrik Balog – Abdužalilov Doprava Děčín Váha 50 kg. NB.
Tři kola krásného boxu. Každé kolo měl Patrik o něco na vrh. Přesto rozhodčí udělili výhru soupeři. Nepochopitelné. Po podání protestu se žirý rozhodla tento verdikt změnit a udělit první místo našemu borci. Patrik boxoval kadet, přestože je ještě žák. Byl dominantní všechny tři kola a udával tempo. Nevím, jak mohli rozhodčí vidět našeho borce prohrát.

Tohoto turnaje se zúčastnilo poměrně málo boxerů, a tak se muselo tak trochu improvizovat. My jme bohužel kvůli tomu měli víc smutku než radosti. Velkou ostudou je práce ringového rozhodčího, ostatně bodový se také moc nepředvedli. Pokud by se měla takováto situace opakovat, už bychom se tohoto turnaje nezúčastňovali.

Všem děkuji za předvedené výkony a vzornou reprezentaci našeho oddílu.