Mistrovství ČR školní mládeže, Karviná, 18.5. – 20. 5. 2017

Startovali:
František Tawil
František Holub

Trenéři: Jan Balog

Vyřazovací boje:
František Holub – Mišurda, Baník Most, 54 kg, RSC prohra
František začal velmi dobře, v prvních 20-30 vteřinách boje měl navrch, ovšem při jedné výměně špatně postavil nohu a v ústupu si vyvrkl koleno. Bohužel bolest byla tak veliká, že již nemohl pokračovat v boji, a tak tento zápas nešťastným způsobem prohráváme předčasně, přestože František mohl tento zápas zcela určitě vyhrát. Tímto se František z bojů o další postup vyautoval.

Semifinálové boje:
František Tawil – Vít, BC Děčín, 70 kg, WP výhra
František nás mile překvapil, boxoval nebojácně a šel si tvrdě pro výhru. Dle rozhodčích vyhrál všechny tři kola, jednoznačně na body. František se velmi zlepšil, a to především v oblasti přípravy na útok a daleko efektivněji začal nakládat se svojí fyzickou zdatností. Všechny tři kola byl lepší, hlavně byl lepší v závěrech kol, kde je to velmi důležité.

Finále:
František Tawil – Prozpěch, BC Havířov, 70 kg, WP výhra
Opět tři kola v naší režii, František nedovolil soupeři žádné kolo vyhrát. Byl všude první a také končil velkým nasazením závěr z kol. Bylo vidět, že o vítězi tohoto zápasu není pochyb, z čehož jsme měli velkou radost. Také jsme tento zápas vyhráli výsledkem 3:0 na body. František prokázal, že je talentovaný boxer a že má chuť na sobě dlouhodobě pracovat. Pochvala za bojovnost, nasazení a práci na nohou.

Závěr:
Mistrem ČR pro tento rok ve váze do 70 kg se stal František Tawil, BC Palaestra.