Oblastní kolo Severočeské oblasti v Mostě dne 19.10.2013

Tohoto kola se zúčastnili:
Petr Asim
Volodymyr Zaychenko
Jindřich Krupička
Jakub Vitula
Trenér: Jan Balog, Jakub Majzel

První utkání:
Petr Asim – Knor, BC Chlumec, váha 48 RSC
Péťa nezvládl úvod zápasu, pouštěl se příliš do útoků, úplně zapomněl na odchody z útoků a obranu. Přílišná nervozita byla důvodem předčasného ukončení tohoto jinak dobře vypadajícího zápasu. Petr se ve druhém kole nechal zbytečně počítat, a to znamenalo konec zápasu. Na příště nechat nervozitu doma. Prohráli jsme právem

Druhé utkání:
Volodymyr Zaychenko – Šachbazjan, SKP Ústí nad Labem TKO
Příliš veliké obavy ze soupeře znamenaly prohru už v šatně. Vláďa tento zápas vůbec nezvládl, předem zápas vzdal. Po deseti vteřinách jsme byli nucení hodit do ringu ručník. Je pravda, že soupeř byl nad naše síly, ovšem to neznamenalo, že bychom to měli vzdát bez boje.

Třetí utkání:
Jindřich Krupička – Lehr, BC ChlumecTKO
Opět příliš velké obavy a stres zapříčinily velké problémy v úvodním kole. Ve druhém kole bohužel došly síly, to neznamenalo nic jiného, než prohru. Po odpočítání rozhodčím byl tento zápas ukončen předčasně. I zde se ukázalo, že strach a přílišná nervozita nejsou dobrým kamarádem pro boxera. Prohráli jsme právem.

Čtvrté utkání:
Jakub Vitula – Novotný, Veki box Chomutov TKO
Příliš velké sebevědomí a zbytečně přehnané emoce zapříčinily to, že Jakub tento zápas nezvládl. Po prvém kole, které Jakub bezhlavě předimenzoval, zákonitě nezvládl také druhé kolo. Chodil do útoků bez obrany a s přílišnou silou. Po několika inkasovaných úderech byl na počítání. Tento zápas jsme ukončili z důvodů nestability rovnátek. Přesto si myslíme, že Kuba by třetí kolo nezvládl. Na příště radíme rozložit efektivně síly na tři kola.

Z tohoto kola si odnášíme samé prohry, ovšem také spousty neocenitelných zkušeností, které naši mladí boxeři potřebují. Doufáme, že na příště, až opět přijedeme do jiné oblasti, naši závodníci budou boxovat to, co umí, a nechají nervozitu a stres doma.