Juniorská liga v Dešenicích na Šumavě dne 17.11.2012

Za náš oddíl startovali:

Lukáš Farabauer
Vlodymyr Zaychenko
Petr Asim
Jiří Zákostelecký
Jakub Vitula
Michal Burian
Trenéři: Jan Balog, Petr Novák
Doprovod: Děda a maminka Jirky Zákosteleckého

První utkání:
Vodymyr Zaychenko – Petr Asim oba z našeho oddílu váha 44kg. N
Tři kola pěkného boxu. Oba borci předvedli, že boxovat umí, a že se boxem dobře baví. U Petra je třeba ještě zlepšit zadní direkt a odhad vzdálenosti. U Ládi je třeba zapracovat na přípravě na útok. Velmi vyrovnaný zápas, který skončil po právu nerozhodně.

Druhé utkání:
Jiří Zákostelecký- Šindel BC Táty Němce ČB váha 50kg. N
O dvě váhy těžší borec si na Jirku hodně věřil. Jirka se ovšem nezalekl a tvrdě eliminoval všechny soupeřovy útoky. Musím v tomto zápase vyzdvihnout u našeho borce bojovnost a odvahu. Velmi vyrovnaný zápas, ve kterém místy měl navrh náš borec. Je třeba ještě malinko zlepšit odhad vzdálenosti a přesnost úderu. Remíza nebyla na místě.

Třetí utkání:
Jakub Vitula – Mouška TJ TZ Rakovník váha 64kg. RSC 1.
Jakub se nezalekl nástupu soupeře a to bylo pro další vývoj zápasu důležité. Po první půl minutě soupeř zapomněl na obranu a to bylo to, co jsme potřebovali. Po krásném a čistém zvedáku soupeř pustil ruce, tím otevřel obranu hlavy. Kuba posléze krásným a čistým hákem poslal soupeře na zem. Po počítání rozhodčí zápas ukončil. Pochvala za klid a disciplínu v boji. Vyhráli jsme právem.

Lukáš Farabauer bohužel v tomto kole nenalezl soupeře.

Čtvrté utkání:
Michal Burian – Lucak BC Star Plzeň váha 64kg. NB
Michal šel do tohoto zápasu velmi ospale a odevzdaně. V první výměně inkasoval tvrdý úder na hlavu, který v podstatě rozhodl celý zápas. Přestože Michal odboxoval všechna tři kola, zápas vlastně po celou dobu prohrával. Bohužel, zde platí staré boxerské pravidlo: nedáš – dostaneš. Je třeba na příště si víc věřit a mít větší odvahu a disciplínu v boji. Bez obrany se nedá boxovat. Prohráli jsme právem.

S Dešenic si odvážíme mnoho cenných zkušeností, ale také jednu zbytečnou prohru, dvě remízy a jednu krásnou výhru. Všem děkuji za vzornou reprezentaci našeho oddílu.