Juniorské kolo konané dne 27.10.2012 v Libčicích

Startovali:

Volodymyr Zaychenko
Jiří Zákostelecký
Filip Vastág
Jakub Vitula
Yevgeniy Sichevskyy
Michal Burian
Patrik Balog

Trenéři : Jan Balog, Petr Novák
Doprovod: Vastág starší, paní Zákostelcká.

První utkání:

Jiří Zákostelecký – Michailenko SK Boxing Praha váha 45kg. VZ.
Jirka se prostě soupeře zalekl a neboxoval. Po úvodní půl minutě jsme do ringu vhodili ručník. Nemělo cenu nechat našeho borce bít. Je třeba na příště nebrat ohledy na to, co jiní říkají a věřit jen sám sobě. Jirka je toho schopen a já mu věřím. Prohráli jsme právem.

Druhé utkání:

Filip Vastág – Šindler BC Č.Budějovice váha 54kg. NB.
Tři kola v naší režii. Filip se tak trochu zapomínal nadechovat do úderu, a to byl důvod, proč se mu špatně dýchalo. Je třeba se před každou sérii nadechnout. Jinak je třeba zlepšit práci nohou. Výhra byla na místě.

Třetí utkání:

Jakub Vitula – SKS Arena Kladno váha 63kg. RSC 2.
Jednoznačná výhra z naší strany. Soupeř o hlavu menší se opravdu snažil, ovšem Jakub si výhru nenechal vzít. Vyhráli jsme právem.

Volodymyr Zaychenko v tomto kole nenalezl soupeře.

Čtvrté utkání:

Yevgeniy Sichevskyy –Klabereš BC Pražský rohovník váha 66kg.NB.
Pěkný zápas, ve kterém jsme byli o něco lepší my. Žeňa, boxoval v klidu a s přehledem. Je třeba zlepšit přípravu na útok a odchody z útoku. Vyhráli jsme právem.

Páté utkání:

Patrik Balog – Dominik Kuška BC Pardubice váha 75kg. N.
Velmi zajímavé a pěkné utkání. Patrik byl dvě kola jasně lepší. Byl techničtější a velmi pěkně odcházel z útoků. Ve třetím kole si Patrik chtěl zkusit boxovat z dvojkrytu, a to byla chyba. Rozhodčí to viděli jako nechuť boxovat a nechali ho třetí kolo prohrát. No, co říct, Patrik prochází krizí pohledu na sebe. Podle mě je až přespříliš citlivý na to, co něm jiní říkají a co od něj očekávají. Je třeba si otevřeně přiznat, že v mužích se už těžko bude vyhrávat před limitem. Přechod do mužů je prostě strašně těžký a není třeba z toho dělat vědu. Box je jen sport a ve sportu se vyhrává, ale také prohrává. Z bodovacích lístků bylo jasně patrné, že nás jeden ze tří rozhodčích jasně poškodil. Hlavní rozhodčí tuto chybu přiznal. Remíza nebyla na místě.

Poslední utkání:

Michal Burian – Moskal BC Žižkov váha 69kg. NB Michal byl v tomto zápase jasně lepší. Soupeře přesně a čistě trefoval do hlavy. Po prvním kole doktor tento zápas zastavil. Krvácení z nosu soupeře neumožnilo další pokračování tohoto zápasu. Po sečtení bodů jsme jasně vyhráli. Je třeba se ještě lépe uvolnit a realizovat to co se v tréninku naučím. Vyhráli jsme právem.

Z tohoto kola si odvážíme jednu prohru, jednu remízu a pět výher. Všem děkuji za vzornou reprezentaci našeho oddílu. Všem přeji mnoho štěstí v dalších utkáních.