Mezinárodní turnaj evropské mládeže v Třeboni dne 4 – 5. 6. 2010

Tohoto turnaje se za náš oddíl zúčastnili:
Patrik Balog
Denis Telvák
Aleksi Telvák

Vyřazovací boje:
Patrik a Denis postoupily bez boje.

Aleksi Telvák – Afanasjev Litva váha 50kg. NB
Aleksi zabojoval na výbornou. Zkušeného soupeře předčil především svojí perfektní prací na nohou a přesným kontra úderem. Tři kola velmi pěkného boxu, ze kterého jsme odešli jako vítězové. Výhra byla na místě.

Finále:
Aleksi Telvák – Smolka Polsko váha 50kg.NB

Bohužel Aleksi tento zápas vypustil. Prostě neboxoval. Ten den nechtěl vyhrát. Boxoval z ústupu a jen občas zaútočil. Soupeř z Polska se dal s přehledem porazit. Jde o to, že Aleksi občas zápas prostě vzdá předem. Škoda. Prohra byla na místě.

Denis Telvák – Coufal BC Sokolov váha 54kg. NB.
Jednoznačná výhra z naší strany. Denis chtěl vyhrát, a také proto vše udělal. Boxoval tvrdě a čistě. Pochvala za práci přední ruky. Výhra byla na místě.

Patrik Balog – Swedowicz Polsko váha70kg. NB
Patrik boxoval s Polským mistrem republiky a borcem, který se také připravuje na mistrovství Evropy. Tři kola velmi pěkného boxu. Patrik byl ve druhém kole o čtyři body lepší. Je také nutno říct, že byl technicky lepší. Ve třetím kole se soupeř opravdu snažil, ovšem Patrik si vítězství nenechal vzít. Je třeba ještě doladit práci ve třetím kole. Tam se Patrikovi stává, že jej soupeř bodově dohání. To by se na ME nemuselo vyplatit. Je třeba ve třetím kole povolovat na nohou a tvrdě kontrovat. Výhra byla na místě.

S tohoto mezinárodního turnaje si náš oddíl odnáší dvě první místa a jedno druhé. Celkově to byl velmi pěkný turnaj. Pochvalu zaslouží místní oddíl BC Třeboň, který skvěle vše zvládl.
Našim borcům děkuji za vzornou reprezentaci našeho oddílu