Mezinárodní turnaj Rudá Šlonska – Polsko dne 18. – 20.12.2009

Tohoto mezinárodního turnaje se za náš oddíl zúčastnili:
Aleksi Telvák
Patrik Balog
Denis Telvák

Aleksi Tevák – Smolka Polsko váha 48 kg. NB
Aleksi se ten den moc nesnažil. Boxoval velmi opatrně a z ústupu. Po technické strance byl o třídu lepší než soupeř, ovšem to se neboduje. Škoda, mohli jsme tento zápas s přehledem vyhrát. Prohra byla na místě.

Patrik Balog – Furmanial Polsko váha 63kg. NB
Patrik soupeře převyšoval místy o dvě třídy. Byl lepší po všech stránkách. Po dvou počítáních zápas skončil na body. Patrik v závěru byl poněkud unavený, to je jediné, co jsem Patrikovi vytkl. Vyhráli jsme právem a postoupili do finále.

Denis Telvák – Jawiček Polsko váha 54 kg. NB
Tři kola tvrdého boje ze kterého jsme my odešli jako poražení. Denis se opravdu snaži,l ovšem v některých situacích se projevoval jako začátečník. Není to výtka jen konstatování. Denis potřebuje sbírat zkušenosti a to se také stalo. Prohráli jsme na body.

Finále:
Patrik Balog – Nechnidichnik Urajina váha 63kg. NB

Patrik tento zápas vyhrá,l ale já jsem nebyl moc spokojen s jeho výkonem. Tak trochu divný výkon, ne že by Patrik nebyl v tomto zápase lepší, ale spíš my jde o to, aby když boxujeme venku chlapci v zápase odevzdali úplné maximum. A to Patrik neudělal, boxoval příliš vlažně. Ve třetím kole sice zabral a jasně strhl výhru na svojí stranu, ale co kdyby to rozhodčí nechtěli vidět? Bodovalo se na lístky a to je vždy tak trochu nebezbečné!

Z toho to turnaje si náš oddíl odnáší jedno první a dvě druhá místa. Pořadatelům děkuji za vzornou organizaci a zázemí, které nám zabezpečili. Byl to velmi pěkný výlet.