Mezinárodní turnaj Olympijských nadějí v Ústí nad Labem dne 23.- 25.10.2009

Tohoto turnaje se za náš oddíl zúčastnili:
Aleksi Telvák – 46kg
Patrik Balog – 63kg

Vyřazovací boje:
Aleksi Telvák získal volný los a tím postoupil do sobotních bojů o finále.

Patrik Balog – Ćistovas, Lotyšsko, váha 63kg. NB.
Patrik zaboxoval na výbornou. Boxoval na dištanc a s přehledem. Nedovolil soupeři v zápase vůbec nic.Výhra pět ku nule je toho důkazem. Pochvala za práci na nohou a přesné direkty.Vyhráli jsme právem.

Boj o finále:
Aleksi Telvák – Wiedermann reprezentace Česka váha 63kg. NB.

Aleks se obávaného soupeře nezalekl. Začal boxovat to co umí a co je mu blízké. Práce na nohou úžasně ladný pohyb po ringu. V závěru třetího kola přidal ještě důraz v úderech a nebylo pochyb o tom kdo tento prestižní zápas vyhraje. Myška předčil poněkud unaveného soupeře hlavně ve třetím kole a to rozhodlo.Vyhráli jsme právem.

Patrik Balog – Zold Slovensko váha 63kg. NB.
Patrik nastoupil do boje s jedničkou tohoto turnaje. Ovšem nutno říct, že my jsme byli ti, kdo v tomto zápase byl lepší. Obzvláště ve třetím kole nebylo pochyb o našem vítězství. Patrik se dvě kola šetřil a v třetím kole soupeře překvapil svojí chytrostí a úhybnými manévry. Výhra tři ku jedné byla na místě.

Finále:
Aleksi Telvák – Zupko Slovensko váha 46kg. NB.

Dvě kola jsme jasně vedli o pět bodů. V závěru třetího kola došly našemu borci síly a my byli rádi, že jsme tento zápas dotáhli do vítězného konce.Výhra pět ku dvou byla na místě, ale my byli moc a moc rádi, že jsme to zvládli. Myška svého soupeře převyšoval hlavně v technickém pojetí boxu. Je třeba ještě trochu více pracovat na fyzičce a nebude mít Aleksi v Evropě konkurenci. Vyhráli jsme právem.

Patrik Balog – Pytel Česko váha 63kg. NB.
Deset ku nule, takto dopadlo finále tohoto prestižního turnaje v této váze. Patrik jasně potvrdil, že je jedničkou ve své váze a že v Česku nemá konkurenci. Všem, kteří mu nevěřili poslal jasnou správu, že boxovat umí a s boxem nehodlá končit i když Mistrovství republiky se mu nepovedlo. Výhra byla na místě.

Stoprocentní úspěch je velkou radostí pro mne a také pro naše příznivce. Je to poprvé v historii našeho oddílu, kdy si odnášíme z tohoto turnaje hned dvě první místa. Děkuji vzornou reprezentaci našeho oddílu a přeji hodně úspěchů do budoucna.