Mezinárodní turnaj Olympijských nadějí na Slovensku konaný dne 16-17.5.2009 v Slovenskom Novom Meste

Tohoto turnaje se za Českou republiku také zúčastnili dva naši borci a to Alekxi Telvák a Patrik Balog.

Vyřazovací boje:
Aleksi Telvák – Erikas Gubrevicius Litva váha 43kg. NB
Litevský borec byl prostě silnější a to bylo pro celý zápas rozhodující. Myška byl technicky lepší, ale málo bodoval. Nepracoval přední rukou a boxoval s velkým respektem. Prohra byla na místě.

Patrik Balog – Stanislav Gibald Polsko váha 63kg. RSC
Jednoznačná výhra z naší strany. Patrik měl velkou chuť vyhrát. Soupeři nedal žádnou šanci. Přesnými údery soupeře deklasoval. Výhra byla na místě.

Druhý den boj o třetí místo:
Aleksi Telvák – Viktor Agatelian CZ váha 43kg. NB
Velmi vyrovnaný zápas, ve kterém Myška byl o něco lepší. V podstatě šlo o odvetu z letošního mistrovství republiky, kde Myška prohrál o dva body. Na tomto turnaji byl o bod lepší Myška. Krásný zápas oba borci předvedli velmi pěkný box.

Finále:
Patrik Balog –Richard Šupíš Slovensko váha 63kg. NB

Tři kola v naší režii. Patrik byl ten den k nezastavení. Boxoval klidně a s přehledem. Nenechal se do ničeho vtáhnout. V závěru třetího kola byl o dvě třídy lepší než slovenský reprezentant. Výhra byla na místě.

V celkovém součtu česká reprezentace získala jedno zlato, dvě stříbra a čtyři bronzy. Velkou radostí je pro nás fakt, že zlato veze z tohoto turnaje náš borec Patrik Balog a bronz Aleksi Telvák. Všem děkuji za vzornou reprezentaci naší vlasti a našeho oddílu.