Mistrovství České republiky školní mládeže a kadetů konané 13. – 15. 2. 2015 v Mostě

Mistrovství České republiky školní mládeže a kadetů konané 13. – 15. 2. 2015 v Mostě

Startovali:
Samir Inam
Vladislav Protovchanskij
Petr Asim

Trenéři:
Jan Balog, Alexander Verchkayzer

První den
Vladislav Protovchanskij – Diviš, Třeboň, váha 46 kg, NB
Krásný zápas v naší režii, Vláda boxoval v podstatě jednou rukou, krásně povoloval a soupeře trefoval kombinacemi úderů na hlavu a spodek. Pochvala za disciplinovanost a práci na nohou. Vyhráli jsme právem.

Druhý den, boj o finále

První utkání
Samir Inam – Martin, Třeboň, váha 50, TKO
Po první výměně trefil Samir soupeře čistým hákem na hlavu, soupeř tento úder neunesl, a rozhodčí po prvním počítání zápas ukončil. Samir do tohoto zápasu nastupoval s velkým odhodláním a chutí po vítězství. Pochvala za nasazení a práci na nohou. Vyhráli jsme právem.

Druhé utkání
Vladislav Protovchanski – Gaži, Chlumec, váha 46 kg, NB
Tři kola poměrně vyrovnaného boje, ze kterého jsme my odešli jako vítězové. Vítězství nám zajistil především perfektní úhyb a povolení na nohou a velká vůle ze strany našeho borce. Chci Láďu pochválit za perfektní obranu a odchody z útoků. Vyhráli jsme právem.

Třetí utkání
Petr Asim – Sněhota, Chlumec, váha 54 kg, TKO
Petr boxoval s poměrně silným soupeřem, kterého porazil díky disciplinovanosti v obraně a preciznímu zadnímu direktu. Petr boxoval s přehledem a hlavně s klidem. V závěru zápasu se mu podařilo soupeře trefit čistým úderem, a tím zápas předčasně vyhrál. Pochvala za provedení úderu a obranu. Vyhráli jsme právem.

Třetí den, finále

První utkání
Samir Inam – Kovacz, Chlumec, Váha 50 kg, NB
Tři kola vyrovnaného boje, ze kterého jsme odešli jako poražení. Samir boxoval se soupeřem, který měl o hodně víc naboxováno a nutno říct, že byl fyzicky zdatnější. Přestože se snažil, tak inkasoval čisté údery, které se nedaly přehlédnout. Ukázala se Samirova nezkušenost a do jisté míry boxerská nevyzrálost. Prohráli jsme právem.

Druhé utkání
Vladislav Protovchanskij – Dočekal, Chlumec, váha 46 kg NB
Tři kola velmi vyrovnaného boje, bohužel, soupeř byl nad naše síly, v některých momentech převyšoval Vláďu zejména z hlediska síly a důrazu v úderu. Prohráli jsme právem.

Třetí utkání
Petr Asim – Artur Šachbazjan, váha 54 kg, NB
Tři kola velmi vyrovnaného boje, který jsme bohužel prohráli, a to z důvodu především Petrovy slabší fyzické zdatnosti. Péťa se na tento turnaj připravoval pouze 2 měsíce, a to bylo znát. Jsem přesvědčen, že kdyby Petr absolvoval alespoň jedno delší soustředění, že by tento zápas vyhrál. Dokonce jsem zaznamenal poznámky některých účastníků, že tento zápas Petr vyhrál. Ovšem já se domnívám, že při současném bodování vyhrál zaslouženě náš soupeř. Petr zaslouží pochvalu za nebojácnost, chuť si zaboxovat a soupeře potrápit. Prohráli jsme právem.

Závěr
Z tohoto turnaje si odnáší náš oddíl ze třech startujících tři stříbrné medaile. Všem děkuji za vzornou reprezentaci našeho oddílu.