Ve dne 12. 11. 2006 jsme se zúčastnili Oblastní soutěže severomoravského regionu a hostí ze Slovenska a Polska, a to na pozvání našeho kamaráda Miroslava Toráče.

Startovali :

Patrik Balog
Jakub Majzel
Petr Bakeš
Robert Hauer
Martin Hájek
Tomáš Pollák

Trenéři: Jan Balog , Antonín Hauer

První utkání:
Patrik Balog – Gavliazek Rybnik Polsko, váha 45kg. RSC.

O dva roky starší a o tři kila těžší soupeř našeho Patrika smetl z ringu. Tvrdý a nekompromisní Polák byl příliš tvrdým oříškem. Patrik se sice snažil kontrovat, ovšem to na tak silného borce nestačilo. Ke konci druhého kola jsme zápas vzdali. Nebyla to ostuda, šlo jen o to, že soupeř byl až příliš silný a tvrdý. Pochvala za nebojácnost a snahu nedat nic zadarmo. Prohráli jsme právem.

Druhé utkání:
Jakub Majzel- Baláž BC Olomouc,váha 44kg. NB

V tomto zápase jsme byli sice lepší, ovšem rozhodčí to tak nechtěli vidět. Jakub trefoval, o hlavu většího soupeře, častěji. Soupeř jen vše vracel, a to do dvojkrytu. S výsledkem tohoto utkání jsme nebyli spokojeni. Jakub boxoval s přehledem a čistě. Podle mě i Tondy prostě dal víc úderů. Krásné utkání, které jsme neprávem prohráli. Pochvala za bojovnost.

Třetí utkání:
Petr Bakeš – Horvát BC Ostrava, váha 50 kg. NB.

Tři kola pěkného boxu ze kterých jsme my jsme odešli jako vítězové. Petr boxoval opravdu naplno a poslouchal trenéry. Tvrdý soupeř ten den na našeho Petra prostě neměl. Petrovi schází už jen malinko, aby se dostal do širší nominace na ME žáků. Osobně si myslím, že Petr je mimořádný talent a zaslouží si i pozornost reprezentačního trenéra žáků a kadetů. Jen tak dál, Petře.

Čtvrté utkání:
Robert Hauer – Babiak Bc Nitra, váha 54kg. NB.
Tři kola velmi, ale velmi pěkného boxu. Bohužel jsme z něj odešli jako poražení my, a to proto, že Robert prostě nedisponuje dobrou fyzickou kondicí. Obrovská škoda, že si toto Robert neuvědomuje. Dle mého názoru je výjimečným talentem. Ovšem bez dechu se nedá boxovat. Dvě kola vyhrál a třetí kolo prostě odskákal a nedal ani jeden pořádný úder. Robert je zahrnutý do širšího kádru na ME žáků. Doufám, že se nad sebou zamyslí a začne pořádně trénovat. Stačilo málo a porazil jednu z největších hvězd Slovenska.

Páté utkání:
Martin Hájek – Černý BC Olomouc, váha 57kg. NB.

Martin se snažil, ale ten den na jedničku oblasti prostě neměl. Boxoval pěkně a s přehledem. Soupeř byl ten den prostě lepší. Spolu s Tondou si myslíme, že Martin má ještě poměrně velké rezervy. I v tomto zápase si nechal dvacet procent pro sebe. To je škoda. Možná, že by těch dvacet procent rozhodlo v náš prospěch. Vyrovnané utkání, ze kterého si Martin nese spousty zkušeností. Prohráli jsme právem.

Šesté utkání:
Tomáš Pollák – Kasanic BC Ostrava, váha 71kg.

Zajímavé utkání, ze kterého jsme odešli jako poražení. V tomto zápase nás prostě Tomáš neposlouchal. Boxoval příliš jednoduše a někdy i nečistě. Jeho projev neměl potřebnou dynamiku a tvrdost. Je třeba okamžitě zlepšit zadní direkt. Spolu s Tondou jsme si všimli, že Tomáš netrénuje jako dřív, jeho přístup k tréninku se značně zhoršil. A to je velká škoda. Doufáme, že se nad sebou Tomáš zamyslí. Prohráli jsme právem.

Tato kolo ligy by se dalo spíše kvalifikovat jako mezinárodní turnaj. My jsme dost zápasů prohráli, ovšem jsme moc rádi za zkušenosti, které si z Ostravy odnášíme. Všem moc děkuji za reprezentaci našeho oddílu.

Napsat komentář