Mezinárodní turnaj konaný ve dnech 23. – 24. 5. v Třeboni

Startovali:

Volodymyr Protovchanskij

Volodymyr Zaychenko

Petr Asim

Vojtěch Hataš

Trenéři: Jan Balog

První den

První utkání

Vladislav Protovchanskij – Pinc, České Budějovice, váha 46 kg, NB

Více méně tři kola v naší režii, Vláďa nepodal výkon na sto procent, ovšem k vítězství na body to stačilo. Je potřeba zlepšit práci tělem a zvýšit frekvenci úderů. Musím pochválit také soupeře, který velmi agresivně se snažil našeho borce zasáhnout, ovšem Vláďa vždy velmi pěkně ze soupeřova útoku unikl.

Druhé utkání

Volodymyr Zaychenko – Bárnet, BC Sokolov, váha 52 kg, NB

Vláďa nepustil velmi silného soupeře k ničemu. Silného, tím mám na mysli po stránce fyzické. Soupeř převáděl velmi silový boj, který nestačil na našeho, dobře technicky vybaveného borce. Vláďa pěkně pracoval na nohou, a z toho trefoval soupeře do hlavy.

Finále

Vladislav Protovchanskij – Diviš, BC Třeboň, váha 46 kg, TKO

Jednoznačná výhra z naší strany. Soupeř po zásahu několika údery zápas vzdal. Vláďa předvedl, že umí boxovat nejen technicky, ale také tvrdě. Pochvala za důraz v boji a povolování na nohou. Vyhráli jsme právem

Petr Asim – Volodymyr Zaychenko, oba BC Palaestra, váha 52 kg, NB

Velmi vyrovnaný zápas, který těsně vyhrál díky závěru ve třetím kole Petr Asim. Vláďa v tomto zápase předvedl, že na Petra boxovat umí, ovšem musí být dostatečně fyzicky připravený. Ve třetím kole se zbytečně rozebíhal, a tím dával možnost Petrovi, aby ho z ústupu kontroval. Velmi pěkné utkání, ze kterého máme velkou radost. Naši borci předvedli vysokou sportovní úroveň.

Vojtěch Hataš – David Hošek, Pražský rohovník, Váha 91 kg, VZD

Tento zápas byl pro nás více méně překvapení. Ovšem jsme se mu nemohli vyhnout. Vojta nastoupil proti extraligovému borci, který byl o váhu výš. Tento zápas se neměl uskutečnit, ovšem do váhy 81 nepřijel nikdo, a obdobně i do váhy 91. Proto na žádost pořadatele jsme svolili k tomuto zápasu. Úvod byl jednoznačně pro našeho soupeře, a tak jsem po 15 vteřinách zápas ukončil.

Závěr

Z tohoto turnaje si odvážíme jedno dvě zlata a dvě stříbra. Všem děkuji za vzornou reprezentaci.