Další juniorské kolo v Praze, 26. 3. 2017

Startovali:
Jan Hašek
František Holub
František Tawil
Max Hájek
Nikolaj Ljuljušin
Michal Kolek

Trenéři: Jan Balog
Asistenti: Petr Asim

Jan Hašek – Zelený T., BC Chrudim, váha do 36 kg, prohra na body
Jenda boxoval s poměrně silným soupeřem, který od samého začátku velmi tvrdě útočil na našeho borce. Jenda se bohužel tohoto tlaku jaksi zalekl a celé dvě kola v zásadě jen unikal. Až ve třetím kole začal útočit a soupeře dokázal eliminovat. Byla velká škoda, že Jenda první dvě kola zaspal, protože si myslím, že na tohoto soupeře rozhodně měl. Je potřeba zlepšit postavení rukou a nohou a odchody z útoku.

Max Hájek – František Holub, oba BC Palaestra, nerozhodně
Velmi pěkná tři kola. Oba naši borci předvedli velmi pěkný box, ve kterém uplatnili všechno, co se u nás naučili. U obou je potřeba zlepšit postavení rukou a nohou.

František Tawil – Matěs, BC Třebíč, nerozhodně
František boxoval svůj první zápas a musím říct, že velmi dobře. Soupeř byl velmi tvrdý a místy používal nečisté údery. Přesto náš František dokázal vše dobře zpracovat a ve vypjatých situacích dobře reagovat. Pochvala za bojovnost a dodržení všech pokynů od trenéra. Je třeba zapracovat na kondici a zlepšení obrany.

Nikolaj Ljuljušin – Duňka D., ASK Brandýs nad Labem, RSC
Nikolaj soupeře jednoznačně porazil. Hned od prvního kola měl jasnou převahu a to především v boji na dlouhou vzdálenost. Nikolaj ve druhém kole přesně zasáhl soupeře a ten již do dalšího boje nepokračoval. Pochvala za bojovnost a nasazení. Je třeba zlepšit přípravu na útok a zachovat klid ve vypjatých situacích. Vyhráli jsme právem.

Michal Kolek – Popovič, BC ČB, výhra
Tři kola v naší režii, Michal nepřipustil, aby se soupeř dostal do zápasu, celou dobu pěkně pracoval na nohou a nenechal se zahnat do provazů. Přesto, že soupeř byl hodně útočný, tak Michal si zachoval chladnou hlavu a používal velmi pěkně odchody z útoku. Pochvala za uposlechnutí všech pokynů od trenéra a chuť vyhrát.

Závěr:
Z tohoto kola si odvážíme dvě výhry, dvě remízy a jednu prohru. Co je pro nás důležité je to, že si odvážíme hodně cenných zkušeností, kteří naši boxeři potřebují. Všem děkuju za vzornou reprezentaci.