Přátelské utkání našich třech nejlepších borců a výběru Ostravy ze dne 30. 4. 2006.

Při příležitosti extraligového utkání mezi BC Ostrava a BC Brno jsme i my měli tu možnost si zaboxovat s výběrem Ostravy.

Tohoto utkání se zúčastnili:
Patrik Balog
Jakub Majzel
Petr Bakeš

První utkání:
Patrik Balog – Patrik Velký BC Karviná Váha 37 Kg. NB.

Velmi technické utkání ze kterého jsme bohužel odešli jako poražení. V tomto zápase se utkal mistr republiky a finalista mistrovství republiky. Soupeř, ač o čtyři kila lehčí, se našeho Patrika nebál a velmi pěkně a technicky pracoval přední rukou. V tomto zápase nepadlo mnoho úderů, které by se daly bodovat, oba borci měli perfektní kryt a perfektně pracovali na nohou. Patrikovi by se snad dalo vytknout jen to, že málo pracoval přední rukou, a že měl udělat větší tlak ve třetím kole. Myslíme si, že tento zápas měl skončit nerozhodně. Ponaučení pro nás na příště je to, že boxujeme-li proti domácímu borci v jeho prostředí, musím být my těmi aktivnějšími.

Druhé utkání:
Petr Bakeš – Baláž BC Ostrava Váha 50 Kg. NB.

Tři kola tvrdého boje, ze kterého jsme opět odešli jako poražení. Petr bojoval jako lev, ovšem soupeř byl o dva roky starší, a to byl i důvod naší prohry. Tlak, který Petr vytvářel, byl prostě slabý na tak vyspělého soupeře. Soupeř, ač moc boxovat neuměl, tak velmi dobře a tvrdě zasahoval našeho Petra přední rukou. Dobrá zkušenost pro Petra, tak bych hodnotil tento zápas. Pochvala za bojovnost. Prohráli jsme právem.

Třetí utkání:
Jakub Majzel – Sova Váha 40 kg. N.

Jakub nastoupil do tohoto utkání s jasným úkolem – vyhrát. Ovšem nescházelo mnoho a i tento zápas bychom byli prohráli. Jakub létal po ringu jako splašený a zbytečně se vysiloval skákáním. Jinak bojoval jako lev, jen mu scházela lepší koordinace a přesné zásahy. Bojovné utkání, které málem Jakub nezvládl fyzicky. Remíza ovšem nebyla na místě, myslíme si, že Jakub měl více nabodováno.

V tomto utkání se ukázalo to, že naši borci nemají dostatečnou kondici na to, aby boxovaly tři kola na plno.
Jinak velmi pěkné odpoledne, ze kterého si odnášíme cenné zkušenosti.

Napsat komentář