Juniorské kolo v Rakovníku dne 9.2.2013

Za náš oddíl startovali:

Lukáš Farabauer
Volodymyr Zaychenk
Petr Asim
Filip Vastág
Jindřich Krupička
Jakub Vitula
Yevgeniy Sichevsky

První utkání:

Lukáš Farabauer – Bartůněk Boxing Klub Příbram váha 26kg N

Velmi vyrovnaný zápas, který po právu skončil nerozhodně. Lukáš potřebuje ještě zlepšit odhad vzdálenosti a používat více dlouhého direkt. Jinak solidní výkon.

Druhé utkání:

Volodymyr Zaychenko – Forejtek BC Pražský Rohovník váha 44kg. N

Opět velmi vyrovnaný zápas, který skončil remízou. Osobně si myslím, že náš borec malinko podcenil první kolo. Je nutné boxovat hned od prvního kola, a to z důvodu závěrečného bodování. Dále musí náš borec zlepšit úderový rejstřík a také pracovat na lepším odhadu vzdálenosti. Remíza byla na místě.

Třetí utkání:

Petr Asim – Vokurka TZ Rakovník váha 46kg . NB

Velmi pěkné utkání, ve kterém jsme my byli jasně lepší. Petr se hodně zlepšil. Pracuje skvěle na nohou, má velmi dobrý odhad vzdálenosti. Je třeba zapracovat na tvrdosti úderu a odchodu z útoku. Vyhráli jsme právem.

Čtvrté utkání:

Filip Vastág – Puškáš SAC Praga Praha váha 57kg. NB

Krásný zápas, kde Filip potvrdil roli favorita v této váze. Boxoval v klidu a s přehledem. Je třeba ještě zapracovat na odchodech z útoku a zlepšit práci na nohou. Jinak není co k tomuto zápasu dodat. Vyhráli jsme právem.

Páté utkání:

Jakub Vitula- Julius Vasil SK Boxing Praha váha 66kg. NB

Jakub nastoupil proti našemu bývalému členovi s velkým respektem. Celé první kolo jen vyčkával a chodil z rohu do rohu. Po přestávce začal boxovat a náhle bylo vše jinak. Troufám si říct, že druhé kolo mírně vyhrál. Ve třetím kole ovšem našemu borci došly síly, a tak zaslouženě prohrál na body. Musím pochválit oba borce za krásné výměny ve druhém a třetím kole. Velmi pěkný a dramatický zápas, který jsme čestně prohráli. Jakub je velmi talentovaný a nadějný borec, jen musí nechat strach doma a bude o hodně lepší.

Šesté utkání:

Yevgeniy Sichevskyy – Beran BC Pardubice váha 66kg. NB

Zbytečná a nezasloužená prohra našeho borce. Evžen v ten den byl prostě o něco málo lepší, avšak to rozhodčí nechtěli vidět. Je třeba příště mnohem více dělat a nespoléhat se na to, že o malinko vedu. Jinak je třeba zlepšit odhad vzdálenosti, přípravu na útok a odchod z útoku. Prohráli jsme nezaslouženě.

Jindřich Krupička nenalezl v tomto kole vhodného soupeře.

Z tohoto kola si odvážíme dvě remízy, dvě prohry a dvě výhry. Všem děkuji za vzornou reprezentaci našeho oddílu.