Ve dnech 3. – 4. 6. 2006 se náš oddíl zúčastnil celorepublikového kola jun. ligy na Slovensku.

Tohoto kola jsme se zúčastnili v následující sestavě:
Jakub Majzel
Patrik Balog
Martin Hájek
Petr Bakeš
Tomáš Pollák

Vyřazovací boje:

První utkání:
Patrik Balog – Rajcsányi BC Zlaté klasy Váha 40 kg. NB.

Patrik do tohoto utkání nastupoval s jasným cílem – vyhrát. Soupeř, ač o rok starší a zkušenější, na našeho Patrika ten den neměl. Patrik předvedl velmi pěkný výkon, obzvláště jeho blokování a kontrování bylo opravdu na velmi vysoké úrovni. Tři kola tvrdého souboje, ve kterém vyhrál technický a přesný Patrik. Pochvala za nebojácnost a přesný direkt.

Druhé utkání:
Jakub Majzel – Mezei ŠKP Bratislava Váha 40 Kg. RSC.

V tomto zápase byla Jakubova pozice poněkud nevýhodná. Soupeř, ač stejného věku, byl silovější a také zkušenější, mimochodem – jednalo se o dvojnásobného mistra republiky. No, Jakub se ničeho nezalekl a hned od první vteřiny vše soupeři vracel, a to tak, že po prvním kole nebylo vítěze. Bohužel v polovině druhého kola dostal Jakub tak trochu divný úder na prsa a rozhodčí hned začal Jakuba počítat, což pro nás znamenalo konec zápasu. Osobně si myslím, že ten den Jakub na tohoto obávaného soupeře měl. Bohužel rozhodčí to viděl jinak. Prohráli jsme právem.

Třetí utkání:
Petr Bakeš – Pilo BC Galanta Váha 50 Kg. NB.

Těžký zápas, ze kterého jsme vyšli jako vítězové. Bojovnost – a to je Petrova velká přednost. Nenechal se soupeřem vyprovokovat k žádným zbytečným rvačkám. Boxoval tak, jak se na borce z Palaestry sluší. Jeho přesně mířené direkty nakonec zápas rozhodly v náš prospěch. Pochvala za bojovnost, a tentokrát i úhybné manévry trupem. Ještě to chce rozhýbat nohy a bude to opět o něco lepší. Vyhrál právem.

Čtvrté utkání:
Martin Hájek – Mário Tavali BC Galanta Váha 52 Kg. RSC.

Jeden z největších talentů současné doby na Slovensku – to byl soupeř, se kterým Martin odboxoval skoro celý zápas. Martin v tomto zápase předvedl, že boxovat umí, a že se s ním musí počítat i do české reprezentace. Osobně se domnívám, že Tavali vyhrával dvě kola jen velmi těsně. Bohužel ve třetím kole dostal Martin tvrdý úder na žebra, který neunesl. Já i Tonda jsme Martinův výkon hodnotili jako velmi dobrý. Jen tak, Martine, pokračuj dál a bude to ještě lepší.

Páté utkání:
Tomáš Pollák – Konečný BC LOKO Košice Váha 69 kg. NB.
Tři kola jsme jasně vyhráli, ale v jednom dostal Tomáš úder, po kterém šel na zem. Ovšem hned vstal a nebyl nijak zvláště otřesen. Ale rozhodčí nás v tomto zápase viděli prohrát a my s tím nemohli, a vlastně ani nechtěli, nic dělat. Tak trochu zbytečná chyba ze strany Tomáše. To se prostě na příště nesmí opakovat, je třeba celá čtyři kola být v plné pozornosti a předvídat i nečisté údery. Jinak velmi pěkné utkání, ze kterého jsme bohužel odešli jako poražení.

Druhý den – boj o zlato a bronz.

První utkání:
Patrik Balog – Mezei ŠKP Bratislava Váha 40 Kg. VZ.

Patrik šel do tohoto zápasu se zbytečně velkým respektem. Soupeř, který boxoval opravdu velmi nečistě, píchl palcem Patrika do pravého oka, a tím způsobil, že Patrik na toto oko neviděl, a tak jsme po prvním kole zápas vzdali. Ovšem je nutné říct, že Patrik si jinak s tímto soupeřem dělal, co chtěl. Soupeř, ač velmi silový, nevěděl jak boxovat na našeho technického borce. Napříště musí Patrik víc dávat pozor na nečisté údery a hlavně se míň bát. Je jen málo boxerů v jeho kategorii, kteří umí to co on. Prohrál právem.

Druhé utkání:
Martin Hájek – Csicso BC OBK Tomáškovo Váha 52 Kg. NB.

Martin v tomto zápase zabojoval a právem vyhrál. Nenechal se strhnout k žádným zbytečným rvačkám a velmi pěkně pracoval přední rukou. V tomto zápase se nedalo Martinovi nic vytknout.Jeho boxerský projev má vzestupnou tendenci a za to jsme moc a moc rádi. Vyhrál právem.

Třetí utkání:
Tomáš Pollák – Romančík BC BCP N.Mesto Váha 69 Kg RSC.

Tentokráte Tomáš nenechal nic náhodě a soupeře jednoznačně porazil. Soupeř se do Tomáše de fakto ani netrefil. V tomto zápase šlo o třetí místo a Tomáš si je nenechal vzít. Vyhrál právem.

Na tuto soutěž jsme jeli s poněkud smíšenými pocity. Věděli jsme, že proti nám budou stát ti nejlepší, co na Slovensku jsou. Ovšem musím s velkou radostí konstatovat, že jsme v této těžké zkoušce obstáli. Důkazem toho je naše umístění. Z pěti startujících jsme odvezli pět medailí .Všem moc děkuji za předvedený výkon a vzornou reprezentaci našeho oddílu.

Celorepublikový turnaj na Slovensku:

První místo – Petr Bakeš.
Druhé místo – Patrik Balog.
Třetí místa – Tomáš Pollák, Martin Hájek, Jakub Majzel

Napsat komentář