Mistrovství republiky kadetů v Těmicích dne 13 – 15. 3. 2009

Za náš oddíl startovali:
Aleksi Telvák
Alexandr Andrle
Patrik Balog

Všichni tři naši borci se na základě losu dostali do semifinále.

Boj o finále:
Aleksi Telvák – Agatelian SKP Ústí Nad Labem váha 42kg. NB

Aleksi zabojoval opravdu na výbornou. Bojoval jako lev. Ovšem o rok starší soupeř v závěru třetího kola našeho borce tak zvaně přetlačil a strhl těsné vítězství na svou stranu. Tento zápas byl předčasným finálem. S výkonem našeho borce jsem moc a moc spokojen. Prohráli jsme právem a získali bronz.

Aleksandr Andrle – Pytel BC Plzeň váha 63kg. NB
Saša tento zápas absolutně nezvládl. Takzvaně zapomněl boxovat. Chodil do výměn a tam nepovoloval ,a tak zbytečně inkasoval. Nebyl důrazný a padala mu přední ruka. Byl to jen průměrný výkon, s kterým se do finále MR nedá postoupit. Prohráli jsme právem.

Patrik Balog – Hájek BC Jihlava váha 60kg. NB
Patrik tento zápas také absolutně nezvládl. Nechal se vtáhnout do zbytečných výměn, kde rozhodčí spíše mačkali body pro soupeře. Bohužel po prvním kole jsme prohrávali o šest bodů a to Patrika natolik rozhodilo, že se již nedokázal koncentrovat a zápas jsme prohráli o dva body. Je pravdou, že jsme třetí kolo jasně vyhráli, ale rozhodčí nám nenamačkali minimálně čtyři jasné body. Prohráli jsme neprávem.

Toto mistrovství se nám nezdařilo. Tři třetí místa bereme jako velkou prohru a neúspěch. Je pravdou, že rozhodčí na tomto mistrovství byli dalším soupeřem pro mnoho borců, ale s tím se musí počítat.