První kolo oblastní soutěže v novém ročníku konané v Plzni dne 20.9.2008

Startovali:
Aleksi Telvák
Patrik Balog
Jiří Púčik
Alexandr Andrle
Jakub Majzel
Vitalij Nahoyev

Trenér: Jan Balog

První utkání:
Aleksi Telvák – Křivanec Bc Plzeň váha 38 kg. N.

Tři kola poměrně zajímavého boxu. Náš borec boxoval pěkně z dálky a s přehledem. Soupeř se snažil chodit do výměn, ovšem my jsme z nich velmi pěkně unikali a čistě zasahovali. Remíz, s nám již dobře známým soupeřem, byla na místě. Pochvala za technické pojetí boje a hru na nohou.

Druhé utkání:
Jiří Púčik – Gorol BC Didi České Budějovice váha 52kg. N.

Jirka boxoval s borcem, který má dvanáct zápasů. Tento soupeř se dal porazit, ale to by Jirka musel užívat více rozum a nepouštět se do zbytečných výměn. Tři kola tvrdého boje, ze kterého neodešel nikdo jako vítěz. Myslím, že rozhodčí verdiktem nerozhodně udělali Jirkovi velkou radost. Je třeba pracovat na přesnosti úderů a lepší stabilitě na nohou.

Třetí utkání:
Alexandr Andrle – Jakub Chval Box Club Jičín váha 60 kg. Nb.

Saša boxoval opravdu s velkým přehledem. Měl obrovskou chuť vyhrát a to je velmi důležité. Boxoval z přední ruky a velmi pěkně kontroval soupeře. Soupeř tři kola dělal zápas ovšem, vsázel jen na tvrdý úder a to se mu stalo osudným. Vyrovnaný zápas, ze kterého jsme my odešli jako vítězové. Tento zápas vyhrál Saša díky práci přední ruky. Je třeba ještě pracovat na tvrdosti úderu a na lepší fyzické kondici. Vyhráli jsme právem.

Čtvrté utkání:
Patrik Balog – Pavel Lázňovský S.A.C Praha váha 60 kg.RSC.

První a půl druhého kola trval boj, který neměl v podstatě hlavu a ani patu. Patrik eliminoval bezhlavý tlak soupeře, který byl do utkání popoháněn nesmyslným fanděním jednoho otce, jehož syn ze stejného oddílu zápas prohrál. Patrik se zbytečně nechal vtáhnout do výměn, ve kterých byl sice přesnější a tvrdší, ovšem dle mého názoru to bylo zbytečné. Vyhráli jsme RSC ve druhém kole, kdy Patrik velmi tvrdým hákem soupeře deklasoval. Vyhráli jsme právem.

Páté utkání:
Jakub Majzel – Patrik Hejna SK Boxing ČB váha 60kg.NB.

Tři kola ve kterých jsme my byli jasně lepší. Jakub boxoval první dvě kola poněkud zbytečně nervózně. Je pravdou, že Jakub byl v poslední době dost nemocný. Doufáme, že ho už nemoci nechají na pokoji. Je třeba víc spárovat a zlepšit přesnost úderů. Jinak pochvala za poslechnutí pokynu trenéra. Vyhráli jsme právem.

Šesté utkání:
Vitalij Nahojev – Jakub Černička B.C STAR Plzeň váha 75kg. V.

Opět tři kola v naší režii. Vity boxoval v klidu a s přehledem. Předvedl, že umí boxovat a že je nutné s ním počítat. V tomto zápase předvedl Vitalij několik pěkných zadních direktů. Je třeba i nadále pracovat na přesnosti úderů. Vyhráli jsme právem.

Z tohoto kola si odnášíme dvě remizy a čtyři výhry. Naši kluci opět prokázali, že jsou ve velmi dobré formě a že je třeba s nimi počítat. Po tomto utkání jsem se rozhodl navázat užší spolupráci s šéfem brněnského tréninkového centra mládeže panem Kubánkem. Jde mi o přípravu na mistrovství Evropy a světa ročníků 93,94 na příští rok. Za náš oddíl by mohli startovat Patrik Balog a Alexandr Andrle. Všem děkuji za vzornou reprezentaci našeho oddílu.