Juniorské kolo v Jičíně dne 5.4.2008

Startovali:
Aleksi Telvák
Patrik Balog
Jakub Majzel
Alexandr Andrle

Trenér: Jan Balog

První utkání:
Aleksi Telvák – Kopylov BC J.Tormy váha 36kg NB

Aleks boxoval opravdu pěkně a po zásluze také vyhrál. Jeho přední ruka ten den pracovala opravdu pěkně. Nenechal se do ničeho zbytečně vtáhnout, boxoval na dálku a přesně zasahoval soupeře. Jeho radostné salto z místa bylo krásnou tečkou. Pochvala za bojovnost a nasazení.

Druhé utkání:
Patrik Balog –Dvořák Sparta Úpice váha 60 kg N
Patrik boxoval s juniorem, který byl ještě k tomu o váhu výš. Nicméně Patrik bojoval jako lev a nedaroval soupeři nic zadarmo. Ovšem nutno pochválit také soupeře, který se ničeho nezalekl a do našeho borce se pustil na plné obrátky. Tři kola pěkných výměn, ve kterých jsme podle mého názoru měli navrch my, bohužel rozhodčí to tak neviděli a jejich rozhodnutí (remíza) mě tak trochu zklamala. Myslím, že si Patrik zasloužil vyhrát. Hendikep, který měl už hovoří sám za sebe.

Třetí utkání:
Jakub Majzel – Stehlík BC Jičín váha 48 kg NB
Dvě kola jsme jasně vedli, Jakub byl přesnější ve výměnách a také víc zasahoval. Bohužel ve třetím kole si zranil loket a zápas v poměrně vysokém tempu s jednou rukou doboxoval. Výrok rozhodčích prohra na body je pro mne nepochopitelná. Nevím, co říct snad jen, že to rozhodčí prostě nezvládli. Výkon ringového rozhodčího byl otřesný,místo výroku napomínám, říkal varování. Tomuto zápasu by slušela remíza s přihlédnutím, že se jedná o domácího borce, a že je nutné udělat něco také pro publikum a sponzory.

Čtvrté utkání:
Alexandr Andrle – Chval BC Jičín váha 57 kg NB

V tomto zápase mne mile Saša překvapil. Boxoval v klidu a obávaného soupeře, hnaného místním publikem, k ničemu podstatnému nepustil. Saša je opravdový talent a je to na něm čím dál tím víc vidět. Tento vyrovnaný zápas jsme prohráli, ale vůbec nás to nemrzelo. Předvedli jsme velmi pěkný a technický box. Saša musí ještě víc pracovat na tvrdosti úderu, a pak to teprve bude to pravé.

Jedna výhra jedna remíza a dvě prohry nás sice moc netěší, ale kluci předvedli velmi pěkné výkony a já jim za to moc děkuji. Doufám, že příště to bude o něco lepší.