Po roce jsme se opět zúčastnili Memoriálu Štefana Matejčíka v Bratislavě a to ve dnech 5. 5. – 6. 5. 2007.

Startovali:
Patrika Balog
Jakub Majzel
Petr Bakeš
Martin Hájek.

Trenéři: Jan Balog, Jiří Placata.

První utkání:
Jakub Majzel – Rajko René GRMS Komárno, Váha 46 Kg. NB.

Tři kola opravdu pěkného boxu, ze kterého jsme my odešli jako poražení. Jakub podle mě zbytečně skákal a jeho celkový projev se zdál být jakoby stažený. Nevím proč tak skákal po ringu a zbytečně začínal útoky zdálky. Byla to velmi velká škoda, protože ten den na tohoto obávaného soupeře Jakub prostě měl. Zbytečná nervozita se ovšem podepsala na jeho celkovém projevu. Prohrál právem.

Druhé utkání boj o zlato:
Petr Bakeš – Miko Dušan BC Krupka, Váha 54 Kg. NB.

Petr začal první kolo poněkud opatrně a musím říci, že dobře udělal. Ve druhém a třetím kole jasně soupeře předčil. Trochu jsme měli obavy po prvním kole, ale to co potom Petr předvedl, bylo úplně něco jiného než to, co boxoval v prvním kole. Tvrdost v tomhle zápase vyhrála a Petr byl prostě ten den tvrdší a přesnější. Moc gratulujeme a doufáme, že to bude i nadále takto pozitivní. Petr se tímto stal vítězem celé skupiny a odvážel si zlato stejně jako minulý rok.

Třetí utkání boj o zlato:
Patrik Balog –Herceg BC Tomáškovo, Váha 46 žák RSC.

Patrik začal první kolo poněkud nervózně ovšem ve druhém jasně dominoval a soupeři nedal žádnou šanci. Čistým zadním zvedákem zápas ukončil před limitem. Tímto se Patrik stal vítězem celé skupiny. Je pravda, že Patrik je na svoje roky hodně vyspělý a zkušený boxer. Vyhrál právem.

Čtvrté utkání boj o bronz:
Jakub Majzel – Velký Patrik, reprezentace ČR, váha 46. NB.
Jednalo se o opětovné finále z mistrovství ČR v Jablonci. V koutku duše jsme doufali, že se nám minulá prohra podaří vrátit. Ovšem opak byla pravda. Jakub prostě neboxoval to co umí. Zbytečně se pouštěl do výměn, ve kterých byl lepším soupeřem. Prohra nás moc mrzela, ale nedalo se nic dělat, soupeř byl prostě lepší. Prohráli jsme právem.

Páté utkání boj o zlato:
Martin Hájek – Takáč BC Galanta, Váha 60 Kg. NB.

Martin se opravdu ten den moc a moc snažil, ovšem na obávaného reprezentanta Slovenska prostě ten den neměl. Tři kola tvrdého boxu kde Martin prokazoval, že je to boxer, a že umí. Prohráli jsme právem ale z této prohry jsme měli velkou radost, protože Martin boxoval na výbornou.

Ze Slovenska si odvážíme dvě zlaté a jednu stříbrnou medaili. Jsem moc rád, že jsme se tohoto turnaje mohli zúčastnit, a to hlavně díky podpoře firmy Solvent. Za tuto podporu moc děkujeme.