Oblastní kolo juniorské ligy, Chotěboř, 23.3.

Startovali:
Filip Šenki
Marcel Misar
František Holub
František Tawil

Trenéři: Jan Balog

Filip Šenki – Tlaskal, BC Poděbrady, 48 kg, RSC výhra
Filip boxoval svůj třetí zápas a musím říct, že se mu opravdu povedl. Po 15 vteřinách trefil soupeře zadním hákem. Soupeř po prvním počítání zápas vzdal. Výhra RSC v prvním kole byla na místě.

Marcel Misar – Fuxa, BC Poděbrady, 57 kg, WP výhra
Tři kola v naší režii, Marcel boxoval s poměrně dobrým soupeřem. Soupeř se jevil místy jako velmi zdatný v obraně a dokázal Marcela zasahovat z dobře připravené obrany. Přesto byl Marcel po tři kola techničtější a přesnější. Je třeba zlepšit fyzickou zdatnost a zapracovat na vzdálenosti. Výhra byla na místě.

František Holub – Hodovanety, Kutil Gym, 60 kg, RSC prohra
Velké zklamání, které jsme nečekali. Už druhý zápas, který Franta nezvládl fyzicky. Po lehkých úderech na spodek a soustavném tlaku v prvním kole v podstatě Franta tento zápas vzdal. Celkově se ukazuje, že Franta nemá fyzickou zdatnost a tím pádem nemůže ani rozvíjet svou psychickou odolnost. Přestože soupeř byl velmi zkušený, tak jsme tento zápas vyhrát mohli. Stačilo by, aby František poslouchal to, co se mu říká a začal soustředěně a disciplinovaně rozbíjet útoky. Bohužel je nutné velmi tvrdě zapracovat na fyzické zdatnosti. Opět se vrátit k již už dobře naučenému soustřednému postupu v boji, přestat spoléhat na finální úder. Prohra byla na místě.

František Tawil – Dimitrievič, Kutil Gym, 80 kg, WP prohra
František boxoval o kategorii výš s juniorem, který byl fyzicky opravdu silnější. My jsme k tomuto zápasu svolili z důvodu přípravy na mistrovství ČR. Tři kola velmi pěkného boxu, ze které jsme my odešli těsně odešli jako poražení. Je třeba u Františka zlepšit kondici. Dále je potřeba se soustředit na finální úder. Jinak pochvala za bojovnost a chuť vyhrát.

Závěr:
Děkuji všem za vzornou reprezentaci našeho oddílu.