Ve dnech 2. – 3. 12. 2006 proběhl v Praze mezinárodní turnaj Memoriál Julia Tormy. Tohoto turnaje se zúčastnili také naši dva borci a to Robert Hauer a Tomáš Pollák.

Zajímavostí tohoto turnaje pro Palaestru bylo to, že se tohoto turnaje zúčastnil za Slovenskou reprezentaci náš Erik Balog, který je mým synovcem, a vlastně také členem Palaestry, a to ve stejné váze jako Tomáš Polák.

Ve váze do 54 kg se sešlo více borců než se očekávalo, a tak technická komise rozhodla, že v této váhové skupině bude utvořena také skupina B, do niž byli nanominováni dva borci a to Robert Hauer a Huliev, ti už do dalších bojů nebudou vstupovat.

První utkání:
Robert Hauer – Huliev, SKP Boxing Praha, váha 54 kg
Robert se tohoto utkání zhostil na výbornou. Celé tři kola soupeře prakticky nepustil k ničemu. Jeho technické pojetí boje bylo ten den opravdu krásné. Boxoval přesně tak, jak jsme mu řekli. Přesně vedený přední direkt- to byla ten den jeho největší zbraň. Musím také ocenit jeho práci na nohou a neuvěřitelný klid během zápasu. Krásné utkání, ze kterého jsme my odešli jako vítězové. Roberte, ještě tvrdší a přesnější zadní direkt a je to super.

Vyřazovací boje:
Tomáš Pollák – Gargacz, Polsko, váha 69 kg
Tomáš měl ten den proti sobě účastníka MS, který jeden zápas na tomto turnaji vyhrál a jeden těsně prohrál. Jednalo se jedničku v polské výpravě. Začátek zápasu byl z Tomášovy strany tak trochu opatrný, ale nijak zásadně jsme neprohrávali. Věděli jsme, že chceme-li tento zápas vyhrát, musíme boxovat víc. Byl to celkem vyrovnaný zápas a my z něho odešli jako vítězové. Tomáš si ten den sáhl opravdu na dno. Boxoval na hranici svých možností. Prokázal, že je schopen boxovat opravdu s každým. V závěru mu malinko docházely síly, ale to soupeři také. K tomuto bojovnému zápasu není celkem co dodat, snad jen to,že Tomášovi schází přesnost jednotlivých úderů.

Finále:
Tomáš Pollák – Erik Balog, Slovensko, váha 69 kg

Toto utkání bylo pro mne osobně velmi těžké. Z osobních důvodů jsem se vzdal sekundování Tomaše. V rohu mě nahradila ústecká legenda Araik Šachbazian. Toto utkání jsem tedy neviděl, ale dle komentářů mých kolegů se jednalo o velmi vyrovnaný zápas, ze kterého Tomáš vyšel jako vítěz. Úvod a první polovinu utkání dominoval Erik, druhou polovinu pak Tomáš. V závěru utkání prý rapidně docházely Erikovi síly. No, někteří odborníci tvrdili, že kdyby to bylo na Slovensku, tak vyhraje Erik. Abych pravdu řekl, tak mně to bylo celkem jedno, protože i kdyby ten výsledek byl obráceně, stejně vyhrála Palaestra.

Pro Palaestru to znamenalo, že poprvé v historii jsme na tomto turnaji ani jednou neprohráli, a ještě k tomu jsme měli ve finále dva naše borce. Obzvlášť velkou radost mi udělal výrok pražské boxerské legendy, že Palaestra zvedla v Praze juniorský box. Chci všem z celého srdce poděkovat a popřát jménem mým a jménem Tondy hodně dalších sportovních úspěchů.

Napsat komentář