Mezinárodní turnaj v irském Dublinu, konaný ve dnech 4.7. – 7.7. 2014

Za Českou republiku startovali:
Protovchanski Vladislav, váha 44 kg, Bc Palaestra – osobní trenér Alexander Verthkayzer
Volodymyr Zaychenko, váha 48 kg, Bc Palaestra – osobní trenér Jan Balog, Jakub Majzel
Petr Asim, váha 51 kg, Bc Palaestra – osobní trenér Jan Balog, Jakub Majzel
Jakub Šuda, váha 60 kg, Bc Broumov – osobní trenér Filip Miňovský

Doprovod: Jan Balog

Vyřazovací boje
Protovchanski Vladislav – volný los

První utkání
Volodymyr Zaychenko(CZE) – Cameron Fox, Monkostown, váha 48 kg, NB
Tři kola velmi vyrovnaného boje, který skončil bohužel naší prohrou 2:1 na body. Osobně si myslím, že tento zápas jsme měli vyhraný, bohužel rozhodčí to viděli jinak. Jen chci podotknout, že v rohu byl sekundantem našeho soupeře pořadatel celého turnaje. Láďa dle mého, byl každé kolo o malinko lepší, boxoval čistě a důrazně od prvého kola.

Druhé utkání
Petr Asim (CZE) – Mark Dickinson, Birtley BC, váha 51 kg, NB
Bohužel Petrovi utekla první polovina utkání, dle mého názoru začal boxovat až od půlky druhého kola, a to bylo málo. Třetí kolo jsme jasně vyhráli, ovšem na celkové vítězství nestačilo. Napříště je třeba začít boxovat hned, od prvého kola a nenechat si utéct první kolo. Prohra byla na místě.

Třetí utkání
Jakub Šuda (CZE) – Paul Ryan, Bay City BC, váha 60 kg, NB
Jakub taktéž, jako Petr začal boxovat až na konci druhého kola. Na dobře technicky vybaveného soupeře, Jakub nalezl zbraň až na konci druhého kola. Přestože jsme se mu snažili spolu s kolegama ze Slovenska radit, jak zkrátit vzdálenost. Třetí kolo jsme jasně vyhráli, scházelo nám ještě 20 vteřin k tomu, abychom soupeře zlomili a poslali do počítání. Velká škoda, tento zápas nás opravdu mrzel. Jakub prokázal, že má na to boxovat mezinárodní soutěže. Potřebuje jen upravit technicko-taktické dovednosti.

Semifinále
Vladislav Protovchanski – Fir, výběr Anglie, NB
Láďa dle mého názoru předvedl nejvíc, co jsem kdy u něho viděl. Dle mého názoru jsme tento zápas měli vyhraný. Bohužel bodoví rozhodčí, kteří byli částečně z Anglie, stejně tak jako náš soupeř, to viděli v náš neprospěch, a to pro jistotu 3:0 na body. Pochvalu zaslouží za nasazení a snahu o výhru.

Závěr
Z tohoto turnaje si česká výprava odváží bohužel pouze jeden bronz. Domnívám se, že kdybychom neboxovali s domácími borci, tak bychom zcela jistě přivezli domů do Čech více medailí. Přesto mohu říci, že jsme prokázali velmi vysokou sportovní úroveň, neboť naši borci prohrávali ve vyřazovacích bojích pouze o jeden bod. Dále oceňuji podporu ze strany rodičů, kteří si tento turnaj z velké části financovali. Dále děkuji generálnímu sekretáři ČBA za podporu a částečný příspěvek ČBA.

Jan Balog
BC Palaestra Praha