Memoriál Štefana Matějčíka konaný ve dnech 31. 5. – 1. 6. v Bratislavě

Startovali:

Petr Asim

Samson Oslakov

Jakub Vitula

Patrik Balog

Vojtěch Hataš

Trenér: Jan Balog

První den

první utkání

Samson Oslakov – Houblica, MŠK Vranov, váha 59, NB

Velmi pěkný a vyrovnaný zápas, ze kterého jsme bohužel odešli jako poražení. Soupeř byl o malinko přesnější, a to rozhodlo. Je třeba zlepšit přípravu na útok a odchody z útoků.

druhé utkání

Petr Asim – Verečka, BC Dubnica, váha 52 kg, TKO

Petr nedal soupeři žádnou šanci, boxoval čistě a s přehledem. Po velmi čistém zadním direktu v podstatě soupeř zápas vzdal. Pochvala za práci na nohou a provedení úderu. Vyhráli jsme právem

třetí utkání

Jakub Vitula – Vago, Nitra, váha 70 kg, NB

Tři kola velmi zajímavého utkání, které jsme právem prohráli. Kuba v úvodu zbytečně skláněl hlavu a nedíval se po soupeři. Přesto boxoval velmi tvrdě a místy byl i lepší než jeho soupeř. Pochvalu zasouží za práci na nohou a čistý tvrdý úder. Je třeba zlepšit práci rukou v obraně a odchody z útoků.

čtvrté utkání

Patrik Balog – Kollár, BA Boxerňa, váha 75, NB

Krásné utkání, ze kterého máme velkou radost. Patrik vyhrál 3:0 na body. První kolo byl jasně lepší, držel si vzdálenost a velmi čistě zasahoval jak na hlavu, tak na tělo. Druhé kolo ještě přidal a poslal soupeře na zem. Bohužel na konci druhého kola byl soupeř zlomený a Páťa chtěl tuto situaci využít, a tak se fyzicky vyčerpal. Třetí kolo bylo opět v naší režii, bohužel v závěru nám došly síly a opticky to vypadalo tak, že soupeř má malinko navrch. Vyhráli jsme právem.

páté utkání

Vojtěch Hataš – Strapec, SVK, Bc Komárno, NB

Vojta boxoval na půl plynu. Z mého pohledu nepředvedl dobrý výkon. Byl příliš pomalý a apatický. Boxoval velmi přímočaře a bez vtipu. Soupeř, ačkoliv byl zkušenější, neměl z hlediska techniky, úroveň Vojty. Vojta nedokázal nic vymyslet a neuposlechl rad trenéra a svých kamarádů. Prohráli jsme těsně, což nás mrzí. Je třeba se lépe koncentrovat a připravovat váhu již 14 dní dopředu.

Druhý den

První utkání

Samson Oslakov – Macko, Vranov, váha 59, NB

Jednoznačná výhra z naší strany. Samson se soupeře nezalekl a boxoval čistě a s přehledem. Velmi agresivní soupeř se snažil našeho borce trefit jedním úderem, ovšem náš borec velmi pěkně unikal na nohou. Pochvala za bojovnost a nasazení.

druhé utkání

Patrik Balog – Lamanec, Stropkov, váha 75 kg, NB

Tři kola velmi bojovného utkání. Patrik se na soupeře z Vranova velmi těšil. Bohužel Patrik inkasoval ránu hlavou do nosu a měl vážné zranění. Přesto zápas nevzdal a se ctí doboxoval. Prohrál 2:1 na body a více méně nás výsledek potěšil, protože se patrik ten den opravdu překonal. Patrik dle mého názoru udělal chybu v oblasti taktiky, kdy se ve druhém kole pustil do stejného způsobu boje – na blízko. Dle mého názoru se neměl se soupeřem přebíjet a měl boxovat spíše na distanc. Respektuji názor patrika, že s tímto zraněním se nedalo bojovat jinak. Musím pochválit Patrika, který dle mého názoru zápas vyhrál. Po shlédnutí videa jsem se v tomto názoru utvrdil. Soupeřovy údery převážně končily na obraně našeho borce. Patrik byl přesnější a tvrdší. Přesto velmi tvrdý a výborně boxersky vybavený borec byl pro Patrika skvělou prověrkou jeho dosavadní přípravy na jeho mezinárosní výpravy.

Závěrem chci poděkovat Martinu Štraserovi za pozvání a za skvělou atmosféru, která zde panovala. Zcela jistě bychom rádi přijeli i příští rok.