Galavečer boxu v německém Zittau dne 23. listopadu 2013

Startovali:
Vladislav Protochanskij
VolodymyrZaychenko
Petr Asim
Samson Oslakov
Jakub Vitula
Trenéři: Jan Balog, Saša Verschajev

První den

První utkání
Jakub Vitula – Gazdík, BC mělník, váha 66 kg, TKO

Tři kola velmi bojovného utkání, ze kterého jsme my díky krvácení z nosu soupeře, odešli jako vítězové. Jakub neboxoval to, co měl, boxoval příliš silově a s velkou nervozitou. Přesto se mu podařilo trefit soupeře, kterému začal příliš krvácet nos a po ošetření lékaře, byl zápas zastaven.

Den druhý

První utkání
Vladislav Protochanskij– Konečný, BC Kroměříž, váha 44 kg, TKO

Vláďa ten den nechtěl boxovat. Po obdržení jednoho silnějšího úderu, zápas vzdal. Bohužel zbytečná prohra z naší strany. Prohráli jsme právem.

Druhé utkání
VolodymyrZaychenko – Holub, BC Chlumec, váha 48, NB

Tři kola v naší režii. Bohužel ve třetím kole se Vláďa nechal strhnout soupeřem a začal boxovat na blízko. Po jedné z výměn obdržel nečistý úder hlavou na nos, a my byli rádi, že celý zápas doboxoval. Přestože jsme byli jasně lepší, je potřeba na příště se nenechat strhnout a boxovat to, co trenéři poradí. Vyhráli jsme právem

Třetí utkání
Samson Oslakov– Hamid, Kutil gym, Váha 57, NB

Přestože jsme tento zápas prohráli, měli jsme z tohoto zápasu radost. Samson boxoval v rámci svých možností maximum. Bohužel soupeř byl o hodně zkušenější, a tak jsme zápas právem prohráli.

Čtvrté utkání
Jakub Vitula– Horn, BC Mělník, váha 66 TKO

Hrozný výkon z naší strany. Jakub se ten den asi špatně vyspal a boxoval špatně a se strachem. Ve třetím kole bohužel odešel fyzicky, a to znamenalo konec našich snah o finále. Prohráli jsme právem

Finále
Petr Asim – WolodymyrZaychenko, oba BC Palaestra, váha 48, NB

Velmi vyrovnaný zápas, ve kterém lehkou převahu měl Petr. Oba boxovali technicky a čistě. Bohužel u Vláďi se projevilo zranění z minulého dne, a tak nemohl boxovat naplno. Petr vyhrál oprávněně.

Závěr:
Z tohoto mistrovství si odvážíme jednu zlatou, jednu stříbrnou a tři bronzové medaile. Mistrem republiky ve váze 48 se stal Petr Asim Finalista v téže váze byl WolodymyrZaychenko Bronzové medaile obdrželi Jakub Vitula, Vladislav Potochenski a Samson Oslakov. Všem děkuji za vzornou reprezentaci našeho oddílu.