Galavečer boxu v německém Zittau dne 23. listopadu 2013

Startovali:
Volodymyr Zaychenko
Jindřich Krupička
Eugeni Sichevsky
Vojtěch Hataš
Trenéři: Jan Balog, Jakub Majzel

První utkání:
Volodymyr Zaychenko – Saidow, BC Berlin, váha 46 kg, NB
Vláďa zaboxoval tři kola s lepším soupeřem. První dvě kola se snažil soupeře trefit ze střední vzdálenosti, ale bohužel se špatným odhadem vzdálenosti. Ve třetím kole odešel Vláďa fyzicky, to se projevilo na obraně a čas od času inkasoval čistý úder. Vláďa zaboxoval po dlouhé době s lepším soupeřem a viděl, že je pořád co zlepšovat. Je nutné se na tréninku soustředit na práci nohou, odhad vzdálenosti a přidat na disciplíně v boji.

Druhé utkání:
Jindřich Krupička – CenanUnol, BC Berlin, váha 60 kg, TKO 1
Jindra nastoupil proti velmi silnému soupeři. Přestože měl Jindra obrovskou snahu boxovat, na tohoto soupeře prostě neměl. Po prvním počítání jsme zápas ukončili. Oceňuji snahu nic nevzdat a bojovnost. Prohráli jsme právem.

Třetí utkání:
Eugeni Sichevsky – DokkoMontoew, BC Berlin, váha 70 kg, NB
Tři kola velmi bojovného zápasu, ze kterého si odnášíme mnoho cenných zkušeností, ale také prohru. Žeňa v tomto zápase prokázal obrovskou bojovnost, taktickou vyzrálost a chuť vyhrávat. Přestože soupeř byl o hodně zkušenější, Žeňa mu dobře konkuroval. Každé kolo jsme byli o něco málo horší než soupeř. Přesto jsme ze zápasu měli velkou radost, neboť Žeňa zaboxoval na výbornou. Je třeba zlepšit odhad vzdálenosti a dotažení úderu. Prohráli jsme právem.

Čtvrté utkání:
Vojtěch Hataš – Schuster, BIW, váha 81 kg, VZD
Vojta nastoupil do zápasu proti domácí hvězdě a o hodně zkušenějšímu boxerovi. První kolo bylo v naší režii, Vojta boxoval z dálky a pěkně se pohyboval na nohou, velmi dobře pracoval přední rukou. Ve druhém kole udělal nepatrnou chybu v obraně a inkasoval čistý úder, po kterém byl počítán. Po zralé úvaze jsme se rozhodli již nepokračovat v boji, neboť úder byl silný a my neměli důvod, proč pokračovat v boji. Vojta se od minulého zápasu opět velmi zlepšil, pochvalu zaslouží hlavně za čisté údery. Na příště je třeba při manévrech v provazech držet obranu.

Závěr

Z tohoto galavečera si odnášíme mnoho výborných zkušeností. Přestože nikdo nevyhrál, odjížděli jsme domů s radostí, že jsme si zaboxovali s novými soupeři a máme nové mezinárodní zkušenosti. Dále nás těší, že němečtí kolegové nás ocenili a pozvali na jejich další turnaje.