Celoslovenská juniorská národní liga boxu v Novom Mestě nad Váhom ve dnech 9.a 10.11.2013

Startovali:
Petr Asim
Volodymyr Zaychenko
Yeugeni Sichevsky
Jakub Vitula
Vojtěch Hataš
Trenéři: Jan Balog, Jakub Majzel

První den – vyřazovací boje

První utkání:
Petr Asim – Triebel, BC Klín, váha 46 kg NB
Tři kola velmi bojovného zápasu, ve kterém jsme my byli techničtější a přesnější. Ovšem musím podotknout, že ten den Petr neposlouchal. Přestože jsme jasně vyhráli, nechali nás slovenští rozhodčí prohrát na body. Petr byl příliš přemotivovaný a nebyl schopný finálního úderu. Na příště je potřeba poslouchat pokyny trenérů a být disciplinovaný v boji.

Druhé utkání:
Volodymyr Zaychenko – Gaďo, BC Vranov, váha 46 kg NB
Vláďa boxoval přesně to, co jsme po něm chtěli, boxoval v klidu a s přehledem. Ve výměnách byl přesnější, Vláďovi je třeba poděkovat za bojovnost a nasazení. Vyhráli jsme právem

Třetí utkání:
Jakub Vitula – Fleischer, BC Bratislava, váha 66 kg,TKO
Kuba nezvládl úvodní nástup soupeře, zápas v podstatě po první minutě vzdal. Z dlouhodobého hlediska nemá cenu Jakuba nutit do zápasů. Domluvili jsme se, že na čas s Kubou přestaneme závodit. Kuba musí zvýšit fyzickou zdatnost a psychickou odolnost.

Čtvrté utkání:
Yeugeni Sychevsky – Pecek, BC Nitra, Váha 70 kg, NB
Žéňa se od minulého zápasu rapidně zlepšil, přesto jeho výkon nebyl optimální. Žéňa je prostě strašný nervák, nechá se zbytečně svázat nervozitou. Jinak velmi zajímavý zápas, který jsme těšně prohráli na body. Je třeba zlepšit obranu a práci na nohou.

Páté utkání:
Vojtěch Hataš – Horňák, BC Nové Město nad váhom, váha 81 kg, NB
Tři kola plná krásného a technického boxu, které jsme bohužel právem prohráli. Soupeř byl v každém kole o chlup lepší. Vojta se velmi zlepšil, a to především v oblasti techniky, obrany a práce na nohou.

Druhý den

První utkání:
Petr Asim – Gaďo, BC Vranov, váha 46 kg, N
Petr se dobře vyspal a bylo to vidět. Nervozitu nechal v šatně a boxoval to, co jsme mu řekli. Tři kola jasné převahy z naší strany, přesto tento zápas skončil remízou. U Petra oceňujeme rychlost a pohyb na nohou. Je ovšem zapotřebí soustředit se na finální úder.

Druhé utkání:
Volodymyr Zaychenko – Triebel, BC Klín, váha 46 kg, NB
Přestože jsme v tomto zápase byli lepší, tak nás rozhodčí viděli prohrát. Musíme podotknout, že Vláďa tento zápas nezvládal, byl příliš emočně nevyrovnaný, chtěl se se soupeřem pořád prát. Přestože jsme byli ve výměnách tvrdší a přesnější, vždy nějakou ránu na hlavu inkasoval, a to zapříčinilo, že jsme prohráli. Na příště je třeba dodržovat pokyny trenérů a nechat emoce v šatně.

Na Slovensku jsme ukázali, že boxovat umíme. Soupeři a trenéři nám poděkovali za náš sportovní výkon a byli rádi, že jsme se jejich soutěže zúčastnili. My děkujeme za pozvání, pohoštění a skvělou organizaci celého turnaje.