Mistrovství republiky kadetů a školní mládeže v Mělníku ve dnech 8.- 10.3.2013

Za náš oddíl se nominovali:

Školní mládež

Lukáš Farabauer váha do 30kg
Volodymyr Zaychenko váha 42kg
Jiří Zákostelecký váha 42kg
Petr Asim váha 44kg
Filip Vastág váha 57kg

Kadeti

Jakub Vitula váha 63kg
Yevgeniy Sichevskyy váha 66kg

Vyřazovací boje:

Jiří Zákostelecký – Klosko BC Sokol Poruba váha 42 kg. NB Vyrovnaný zápas, který jsme bohužel prohráli. Jirka ve třetím kole odešel fyzicky. Dle mého názoru jsme prohráli úplně zbytečně. Jirka nás celé tři kola prostě neposlouchal. Málo povoloval a strašně se rval. Prohráli jsme právem.
Ostatní borci postoupili do semifinále na základě losování.

Semifinálové boje:

Lukáš Farabauer – Rous SK Box Chlumec váha do 30kg NB
Bohužel, soupeř byl nad naše síly. Lukáš váží pouze 24kg a soupeř měl o 4kila víc. Bylo to znát hlavně na úderech. Náš borec bojoval jako lev, ale nestačilo to. Po druhém počítání ve druhém kole rozhodčí zápas ukončil. Prohráli jsme právem.
Přesto Lukáš obsadil na tomto turnaji 3. místo.

Volodymyr Zaychenko – Danko BCS Kroměříž váha 42kg NB
Velmi vyrovnaný zápas, který jsme právem vyhráli. Láďa boxoval v klidu a s přehledem. Pěkně povoloval na nohou a ještě velmi pěkně odcházel s útoků. K tomuto zápasu není co víc dodat. Vyhráli jsme právem a postoupili do finále.

Petr Asim – Nowák BC Baník Karviná váha 44kg. NB
Jasná výhra z naší strany. Petr boxoval přesně podle toho, co jsme mu naordinovali. Ocenit se musí také snaha soupeře, ovšem Petr byl ten den k neporažení. Pochvala za práci nohou a práci přední ruky. Vyhráli jsme právem a postoupili do finále.

Filip Vastág – Kosmel Viktoria Havířov váha 57kg NB
Filip tento zápas nezvládl. Boxoval příliš nejasně a bez důrazu. Neměl jasno v obraně a ani v útoku. Prostě zkažený zápas a zbytečná prohra. Filip v poslední době málo trénoval a nechodil na ranní tréninky. Pokud to změní, určitě se zlepší. Prohráli jsme právem.
Filip na tomto turnaji obsadil 3. místo.

Jakub Vitula – Přeťák SKP Kometa Brno váha 63kg. NB
Vyrovnaný zápas, ve kterém byl o něco málo lepší náš Jakub. Jakub se v poslední době hodně zlepšil a jeto vidět. Poctivě trénuje a chodí i na ranní tréninky. Je třeba si ještě více věřit a bude to ještě lepší. Pochvala za bojovnost a nasazení. Vyhráli jsme právem a postoupili do finále.

Yevgeniy Sichevskyy – Hančl BC Mělník váha 66kg NB
Velmi vyrovnaný zápas, který jsme bohužel prohráli. Je třeba u našeho borce ještě zapracovat na kondici a na odhadu vzdálenosti. Soupeř, byl v každém kole o něco lepší a přesnější. Prohráli jsme právem.
Yevgeniy obsadil na tomto turnaji 3. místo.

Finálové boje:

Volodymyr Zaychenko – Forejtek BC Pražský Rohovník váha 42kg NB
Velmi bojovný a vyrovnaný zápas, který skončil remízou. Láďa ještě před třetím kolem vedl o dva body. Bohužel ve třetím kole mu došly síly, ale přesto bojoval jako lev a po zásluze vyhrál na pomocné body. No co dodat prostě se ukázalo, že když opravdu a poctivě trénuješ, výsledek se dostaví. Gratulujeme k titulu.

Petr Asim – Šachbazian SKP Ústí nad Labem váha 44kg VZD
Bohužel velmi silný a zkušený borec z Ústí byl nad naše síly. Petr se snažil, ovšem to nestačilo. Po prvním počítání jsem zápas vzdal. Našeho borce teprve velké turnaje čekají. Pochvala za bojovnost a nasazení. Prohráli jsme právem a obsadili 2 místo.

Jakub Vitula – Korbel SKS Aréna Kladno váha 63kg NB
Jakub tento zápas nezvládl a zbytečně prohrál. Chtělo to trochu zabojovat a poprat se o výsledek. Zbytečná panika a nejasná obrana zavinila to, že náš borec tento zápas prohrál před limitem. Škoda, mohli jsme mít dva tituly. Prohráli jsme právem a obsadili další druhé místo.

Z tohoto turnaje si odvážíme jedno první místo, dvě stříbrná a tři bronzová místa. Všem děkuji za vzornou reprezentaci našeho oddílu.