Oblastní kolo konané ve Středoklukách dne 18. 2. 2012

Za náš oddíl startovali:
Lukáš Farabauer
Jiří Zákostelecký
Petr Asim
Roman Čonka
Filip Vastág
Jakub Vitula
Yevgeniy Sichevskyy

Trenéři: Jan Balog, Petr Novák
Doprovod: otcové Vastág,Čonka.

Lukáš Farabauer bohužel v tomto kole nenalezl soupeře.

První utkání:
Jiří Zákostelecký – Petr Asim oba BC Palaestra váha 43kg. NB.

Velmi pěkný zápas, ve kterém oba naši borci velmi pěkně boxovali. Předvedli, že boxovat umí. U Petra je třeba ještě zlepšit odhad vzdálenosti a obranu. Jirka dlouho nezávodil a bylo na jeho výkonu znát. Je třeba opět začít tvrdě trénovat. Pro oba pochvala za bojovnost. Osobně si myslím, že tento zápas měl skončit nerozhodně.

Druhé utkání:
Filip Vastág – Pertl TJ TZ Rakovník váha 50kg.RSC 2

Filip boxoval svůj první zápas. Soupeře se nezalekl a velmi tvrdě pracoval na své výhře. Soupeř, který se snažil o to, aby zápas ukončil před limitem, se zmýlil. Filip pěkně povoloval na nohou a tvrdě trestal soupeřovu chybu. Je třeba ještě zlepšit práci na nohou a přesnost úderu. Výhra byla na místě.

Třetí utkání:
Roman Čonka – Zíma BC Slovan Broumov váha 52 kg. NB

Odveta, na kterou jsem se strašně těšil. Bohužel se nám opět nepodařilo vyhrát. Roman se až přiliš soustředil na obranu a zapomněl na útoky. Je třeba zlepšit vzdálenost a přesnost úderů. Prohra byla na místě.

Čtvrté utkání:
Jakub Vitula – Kovanda SKP Boxing Třeboň váha 60kg. RSC1

Jakub bohužel nastoupil proti hodně silnému borci. Soupeř byl prostě o hodně lepší a tvrdší. Je třeba zlepšit obranu a práci na nohou. Prohráli jsme právem.

Páté utkání:
Yevgeniy Sichevskyy –Brause BC Slovan Brouimov váha 60kg.VZD

Evžen se opravdu snažil, ovšem v zápase dělal mnoho chyb, které soupeř tvrdě trestal. Je třeba zlepšit vzdálenost a přesnost úderů. Jinak pochvala za bojovnost a nasazení. Prohráli jsme právem.

Z tohoto kola si odnášíme 2 výhry a 4 prohry. Co je ovšem důležitější je to, že si odnášíme mnoho zkušeností, které naši borci nutně potřebuji. Všem děkuji za vzornou reprezentaci našeho oddílu.