SCM Praha v Ostravě

SCM Praha v Ostravě

Dne 17. 9.2011 se SCM Praha na pozvání zúčastnila oblastního kola talentované mládeže pořádaného Severomoravskou oblastí v Ostravě. Kolo pořádal oddíl Boxing club Poruba.

Startovali:
Daniel Šafr
Stanislav Bradáč
Mykola Ryshko
René Molík
Josef Čavajda

Trenéři: Jan Balog, Jindřich Šindelář

První zápas:
Daniel Šafr – Ištok BC Dukla Olomouc váha 50 kg. Nerozhodně
Dan nezaboxoval to co umí. Byl až příliš opatrný. Bylo vidět, že nové prostředí ho trochu zaskočilo. Soupeř byl k poražení, ovšem to by se musel Dan zbavit zbytečné nervozity. První dvě kola jsme spíše prohráli a třetí jasně vyhráli. Z remízy jsme se neradovali, spíše jsme čekali prohru.

Druhý zápas:
Stanislav Bradáč – Gábor Daniel BC Boxing Poruba. Váha 52 kg. Prohra NB.

Tři kola tvrdých a pěkných výměn, ve kterých jsme měli na vrh my. Ovšem to si nemysleli místní rozhodčí. Zápas, který se boxoval po jedné minutě, byl opravdu vypjatý. Domácí vycházející hvězda měla v hledišti opravdu velkou podporu. Standa bohužel v tomto zápase málo povoloval na nohou a z toho netvořil. Ve druhém kole to párkrát udělal a velmi přesně a tvrdě trefoval soupeře, který každým kolem odcházel fyzicky. Ve třetím kolo jsme byli jasně lepší, čistě jsme vedli útoky a soupeř se neustale skláněl. To ovšem ringový rozhodčí neviděl. Prohra nebyla na místě.

Třetí zápas:
Mykola Ryshko – Czekay BC Boxing Poruba . Váha 54 kg. Prohra NB.

Tři kola jsme jasně vedli. Verdikt prohra na body jsem opravdu nepochopil a musím konstatovat, že ani mnozí další trenéři. Kolja mohl tento zápas ukončit před limitem, ovšem to by musel víc boxovat. Spoléhat na to, že vyhraju na body, je prostě riskantní. Je třeba boxovat na turnaji tvrdě a bez respektu.

Čtvrtý zápas:
René Molík – Scele BC Baník Karviná. Váha 69. Prohra NB

Opět velmi vyrovnaný zápas, ve kterém byl náš soupeř o něco málo lepší. Renda potřebuje zlepšit práci na nohou a zlepšit odhad vzdálenosti. Jinak s výkonem, který Renda v tomto zápase předvedl, jsem v celku spokojen. Prohra byla na místě.

Pátý zápas :
Josef Čavajda – Odehnal BC Baník Karviná. Váha 75kg. Výhra RSC 2 kole.

První kolo z naší strany nebylo nejlepší, přesto jsme jasně vedli. V pauze jsme udělili pokyny, které Josef splnil na sto procent. Tvrdým zadním direktem deklasoval soupeře. Po prvním počítání trenéři zápas vzdali. Pochvala za práci přední ruky a čistý tvrdý direkt.Výhra byla na místě.

Závěr:
Cílem naší výpravy bylo hlavně nasbírat cenné zkušenosti, a to se také stalo. Tohoto kola se zúčastnili boxeři z Polského oddílu Rybnik. Musím konstatovat, že byli opravdu dobře připraveni, a to po všech stránkách. Pozadu nezůstali ani oddíly z Ostravy. Velkou pochvalu a poděkovaní zaslouží Mirek Torač za pozvání a organizaci turnaje. Další komu chci poděkovat je rozhodčí Pavel Krpec. Když byl na bodech, bylo vše v pořádku, ovšem jakmile se ocitl v ringu, bylo vše jinak a to převážně ke škodě boxu.