Memoriál Štefana Matějčíka na Slovensku ve dnech 21. – 22. 5. 2011

Za SCM Praha startovali:
Daniel Šafr 46kg BC Brandýs nad Labem žák
Stanislav Bradáč 50 kg BC Brandýs nad Labem kadet
Mykola Ryshko 56 kg BC Palaestra junior
Jan Petráň 60 kg BC SAC Praga junior
Jan Molík 69 kg BC Beroun junior
Jiří Jelen 69 kg BC Zavidov Junior
Kryštof Paleta 75 kg BC Palaestra junior
Patrik Balog 75 kg BC Palaestra junior

Trenér: Jan Balog
Doprovod: Jan Petráň a Milan Jirásek

Vyřazovací boje:
Daniel Šafr – Michál Takáč BC Galanta váha 46kg. NB

Dan se opravdu snažil, ovšem na zkušeného boxera z Galanty nestačil. Tři kola jsme velmi pěkně odolávali tvrdým nástupům našeho soupeře, Dan ale v závěru zápasu odešel kondičně. Je třeba zlepšit práci na nohou a zlepšit tvrdost úderu. Prohráli jsme právem. 9:1

Stanislav Bradáč – Juraj Polák BC Bratislava váha 50 kg. NB
Všechny tři kola jsme jasně vyhráli. Standa se opravdu zlepšil. Soupeře převyšoval hlavně v tvrdosti úderu a práci na nohou. Výhry byla na místě. 11:2. Tímto zápasem se Standa stal vítězem tohoto turnaje, neboť ve váze do 50kg se již nikdo další nezúčastnil.

Mykola Rishko – Roman Formánek ŠKP Bratislava váha 46 kg. NB
Tři kola zajímavého boxu, ve kterém byl lepší náš soupeř. Koljovi schází ještě zkušenosti z mezinárodních soutěží. Je třeba zlepšit tvrdost úderu a úhybné manévry. Prohra byla na místě. 9:6

Jan Petráň – Erik Bočko MŠK Vranov váha 60 kg. VZD.
Honza nastoupil proti velmi silnému soupeří bez respektu. Ovšem reprezentant Slovenska a několika násobný mistr republiky neponechal nic náhodě a velmi tvrdě útočil na Honzův spodek. Převaha byla tak veliká, že jsme tento zápas pro jistotu vzdali ve druhém kole. Honza potřebuje zvednout tvrdost úderu a lépe povolovat na nohou.

René Molík – Tomáš Zold ŠKP Bratislava váha 69 kg. NB
Několikanásobný mistr Slovenska musel tři kola boxovat o vítězství. Renda bojoval jako lev. Přestože bylo jasné, že tento zápas nevyhrajeme, nic nevzdal a až do konce bojoval. Je třeba zlepšit postavení nohou a zpřesnit údery. Pochvala za bojovnost a nasazení. Prohráli jsme právem. 10:6

Jiří Jelen – Sirotek ŠKP Bratislava váha 69 kg. NB
Opět tři kola velmi bojovného boxu. Jirka se snažil, ovšem na zkušeného soupeře dnes neměl. Jirka potřebuje zlepšit postavení nohou a zadní direkt. Prohráli jsme po právu 10:6

Patrik Balog – Ján Džanaj váha BC DCA 75 kg. NB
Patrik jasně vyhrál první kolo, ovšem ve druhém kole si bolestivě narazil ruku, a tak jsme museli začít taktizovat. Přesto jsme tento zápas zvládli a vyhráli těsně 9:8 Patrik musí zlepšit povolení na nohou a přestat spoléhat jen na jeden úder.

Kryštof Paleta – Marcel Havrľa váha 75kg BC Nové město na d Váhom. KO solaris plexus.
Tento zápas Kryštof nezvládl psychicky. Nechal se hned v úvodu vtáhnout do bláznivé výměny, kde náhodou chytil úder na břicho. Po tomto úderu rozhodčí zápas ukonči, protože Kryštofovi se opravdu udělalo špatně. Je třeba na příště boxovat bez obav a s jasnou obranou.

Boj o třetí místo:
Mykola Rishko – Adam Rigo BC Galanta váha 56 kg . RSC

Kolja je opravdoví talent. Přestože má jen pět zápasů, je schopen boxovat se zkušenějším soupeřem, a ještě ho porazit. Tento zápas Kolja zvládl na jedničku. Soupeře v prvním kole trefil na spodek po kterém byl počítán. Ve druhém přesně trefil soupeřovu bradu a tím zápas ukončil. RSC ve 2. kole.

Boj o zlato:
Patrik Balog – Marcel Havla váha 75kg BC Nové město nad Váhom. RSC

Jednoznačná výhra z naší strany. Patrik na začátku druhého kola poslal soupeře levým zvedákem na zem. Podruhé se trefil v polovině druhého kola. Rozhodčí zápas ukončil verdiktem RSC ve 2 kole.

Na tomto turnaji se oceňovala jen první místa, a tak v naší výpravě cenu získali Stanislav Bradáč a Patrik Balog. Naši borci si odnášejí z tohoto turnaje mnoho cenných zkušeností, které určitě využijí v dalších bojích.

Všem děkuji za vzornou reprezentaci SCM Praha.