Sardínie boxing tour Stintino 11 – 14. 6. 2008

Sardínie boxing tour Stintino 11 – 14. 6. 2008

Na tento mezinárodní turnaj jsme odjeli díky profesionální stáji Vítězslavy Petrucové. Touto cestou jí chci hned v úvodu poděkovat. Vše probíhalo hladce a podle předem daného programu.

Za náš oddíl strartovali:
Patrik Balog, Aleksandr Andrle, Jakub Majzel, Michal Dufek.

Trenér: Jan Balog

První utkání:
Patrik Balog – USAI Výběr Sardínie váha 57 kg. N

Tři kola velmi opatrného boxu, ze kterého byla nakonec remíza. Patrik boxoval opravdu velmi opatrně a s minimem útoků. Dost vyrovnaný zápas, ve kterém jsme my udávali tempo. Nedá se říci, že by v tomto zápase nebylo co bodovat. Bylo a my měli víc zásahů, ovšem přesto remíza byla na místě.

Druhé utkání:
Jakub Majzel – LOI Výběr Sardinie váha 54kg. NB

Velmi bojovný soupeř se do našeho Jakuba pustil hned od začátku. Byla škoda, že jsme v tomto zápase nebyli trochu aktivnější. Nedá se říci, že Jakub nedělal. Přesto to opticky vypadalo tak, že je soupeř o něco lepší. Bohužel ve třetím kole si Jakub opět zranil loket a my byli rádi, že jsme tento zápas vůbec doboxovali. Prohru na body beru s rezervou. Jakub dlouho neboxoval a ještě k tomu ta ruka. Doufám, že se do září ruka vyléčí a budeme opět trénovat na plno.

Třetí utkání:
Alexandr Andrle – FALCHIM Výběr Sardinie váha 60kg. N

Saša v tomto zápase opravdu překvapil. Boxoval v klidu a s přehledem. Tři kola krásného boxu, ze kterých byla nakonec remíza. Je třeba přitvrdit úder a bude to super. Saša je opravdový talent a bojovník. Remíza v tomto zápase nebyla na místě.

Čtvrté utkání:
Michal Dufek – SECHI Výběr Sardinie váha 63kg. N

Michal se zkušeného soupeře nezalekl a udělal dobře. V závěru zápasu soupeři došly síly a byl to Michal, kdo dirigoval tempo v posledním kole. Je třeba ještě nasbírat nějaké zkušenosti a bude to ono. Ani tento zápas jsme neprohráli, rozhodčí vyřkli remízu. Osobně si myslím, že tento zápas jsme měli vyhrál ale bohužel rozhodčí to tak neviděli. Přesto Michalovi moc gratuluji, byl to pěkný výkon.

Z prvního vystoupení si odnášíme jednu prohru a tři remízy což je velmi pěkný výsledek. Po dohodě s trenéry našich soupeřů jsem svolil k opakovanému souboji a to Patrika a Saši. Měli jsme stejné soupeře a oba zápasy jsme tentokráte prohráli na body. Ne že by naši kluci nebojoval, bohužel se jim tyto zápasy nepovedly tak jak bychom si představovali. To se někdy stane, nešlo nám o nic a tak jsme také tyto zápasy zhodnotili.

Jinak velmi pěkný výlet, s velmi pěkným programem. Ještě jednou děkuji paní manažerce Vítězslavě Petrucové za zprostředkování a zajištění tohoto pro nás velmi zajímavého turnaje. Dále děkuji Milanovi Mikotovi za organizaci tohoto turnaje.