Další juniorské kolo, tentokráte v Pardubicích 17. 5. 2008

Startovali:
Aleksi Telvák
Patrik Balog
Alexandr Andrle
Michal Dufek

Trenér: Jan Balog

První zápas:
Aleksi Telvák –Wiesner BC Plzeň váha 40kg NB

Aleksi bojoval jako lev, ovšem ve třetím kole se dopustil několika malých chyb. V závěru třetího kola bylo třeba soupeře zastavovat hned v začátcích a ve prostřed ringu. Tři kola velmi pěkného boje.Je potřeba více užívat zadní ruky a okamžitě se přesouvat mimo soupeřův dostřel. V tomto duelu jsme my byli čistější a tím jsme si zasloužili výhru. Pochvala za bojovnost.

Druhé utkání:
Patrik Balog – Jireš BC Hradec Králové váha 60kg RSC

Patrik po dlouhé době boxoval ve své věkové kategorii a bylo hned znát. Soupeř prostě neměl šanci. Tento zápas se dal ukončit hned v prvním kole, ovšem my jsme se chovali jako džentlmeni a soupeře pustili do druhého kola. Jedna čistá série ke konci druhého kola zápas ukončila. Vyhráli jsme právem.

Třetí utkání:
Alexandr Andrle – Drbal BC Pardubice váha 63kg NB

Velmi pěkný zápas kde my jsme byli po technické stránce lepší. Ovšem projevil se zde jeden dlouhodobý problém, který Saša má, a to je nedůraznost a slabý úder. Je třeba více posilovat a pracovat s činkami. Jinak, tomuto zápasu by slušela remíza.

Čtvrté utkání:
Michal Dufek – Blažejovský BC Pardubice VZD

Michal nastoupil proti soupeři, na kterém bylo vidět, že má základy z jiného bojového sportu. První kolo bylo poměrně vyrovnané, ovšem soupeř se dopustil několika nedovolených úderů a rozhodčí jen jeden uznal za faul. Ve druhém kole soupeř ještě přitvrdil a s velkou razancí udeřil nečistě našeho borce. Rozhodčí ani po mém napomenutí na toto nereagoval, a tak jsem zápas Michalovi vzdal. Jde o to, že v červnu jedeme na Sardinii boxovat a nechtěl jsem nechat našeho borce zbytečně zranit. V tomto duelu nešlo o nic a riskovat zranění mi přišlo opravdu zbytečné.

Dvě prohry a dvě výhry je to co si z Pardubic odvážíme. Všem děkuji za vzornou reprezentaci našeho oddílu.