Mistrovství republiky junioru v Moravské Třebové konaného ve dnech 28. – 30. 9. 2007.

Startovali:
Patrik Balog – 48Kg
Jakub Majzel – 48Kg
Alexandr Andrle – 50 Kg
Tomáš Polák – 81 Kg

Vyřazovací boje:

Jakub Majzel – Velký BC Karviná váha 48 Kg NB.
Krásný a bojovný zápas ve kterém jsme v první polovině měli my navrh. Bohužel od třetího kola Jakub přestal boxovat a tak jsme prohráli tento zápas o pět bodů. Dost nás to mrzí, protože jsme první polovinu jasně vedli, a to o osm bodů. Nevím čím to je, ale Jakub jakoby od třetího kola zapomněl boxovat. Objevily se jisté nedostatky, a to zejména problémy s dýcháním a zbytečnou nervozitou. Prohráli jsme právem.

Alexandr Andrle – Ondrejčík BC karviná váha 50 Kg NB.
Velmi zkušený soupeř nedal našemu borci žádnou šanci. Od prvního kola jasně vedl. Saša se sice snažil, ale z ústupu jen blokoval a minimálně zasahoval soupeře. Prostě se nedalo nic dělat a my jsme byli rádi, že tento zápas Saša prohrál jen na body. Ovšem s radostí konstatuji, že Saša předvedl, že boxovat umí, a že je to jen otázka času, kdy si bude věřit víc, a víc se do soupeře takzvaně obuje. Prohráli jsme právem.

Tomáš Pollák – Uher KO Brno váha 81kg. NB.
Tomáš v tomto zápase předved, že je to opravdový talent. Startoval totiž o dvě váhové kalorie víš než původně měl. Tvrdý a velmi dobře technicky vybavený soupeř ten den na našeho Tomáše prostě neměl. Tomáš opravdu v tomto zápase exceloval a předváděl velmi technický a chytrý box. Vyhrál rozdílem jedné třídy a to se opravdu cení.

Patrik Balog postoupil do boje o finále bez boje. Tudíž jsme mohli konstatovat, že po prvním dni máme jisté dvě bronzové medaile.

Druhý den
Boj o finále:

Patrik Balog – Štádler BC Stár Plzeň váha 48 kg. NB.
Na tento zápas jsem se docela těšil. Tím to bohužel ale skončilo. Patrik tento zápas předem odevzdal. Tři a půl kola jen bránil a ani jednou nezaútočil. To mě natolik rozčílilo, že jsem ve čtvrtém kole vhodil ručník do ringu a zápas tím předčasně ukončil. Byla to prostě ostuda a na to jsem se prostě nemohl dívat. Patrik na to ten den měl, ale on vyhrát nechtěl. a je to velká škoda. Prohráli jsme právem.

Tomáš Pollák –Moravec BC České Budějovice. NB.
Čtyři kola krásného boxu. Ze kterého jsme my odešli jako vítězové. Tvrdý soupeř se opravdu snažil, ale bylo to ten den málo. Tomáš ze všeho hned utekl a ještě stačil bodovat. Vyhráli jsme sice jen o dva body, ale my byli moc a moc rádi. Tomáš do tohoto zápasu dal opravdu celé srdce a šel až na doraz. Vyhráli jsme právem.

Finálové boje:

Tomáš Pollák – Špringl BC Ostrava. NB.
Tento zápas byl opravdu těžký. Reprezentant v této váze si na našeho Tomáše věřil. I když po dvou kolech byl tento zápas naprosto vyrovnaný, měl tak trochu od začátku navrch. Ve třetím kole trefil přesně zadním direktem Tomáše a tím bylo vlastně vše jasné. Zbylé kolo jen v klidu kontroloval. Těžký zápas, ale my jsme udělali vše, co jsme mohli. Prohráli jsme právem.

Jedno stříbro a jeden bronz – to bylo to, co jsme si odvezli z MR juniorů v Moravské Třebové. Osobně je to pro mne zklamáním, myslím, že jsme měli na víc. Všem děkuji za předvedené výkony a reprezentaci našeho oddílu.