Mistrovství ČR – žáků a kadetů v Jablonci nad Nisou, konaného ve dnech 2 – 4. 3. 2007.


Finalisté: Majzel, Hauer, Balog, Pučík


Zprava – Antoním Hauer, mistr republiky Patrik Balog a otec Jan Balog


Před finálem

 

Tohoto turnaje jsme se zúčastnili v následující sestavě:
Jiří Púčik – 40 kg
Patrik Balog – 43 kg
Jakub Majzel – 46 kg
Petr Bakeš – 50 kg
Martin Hájek – 57 kg
Robert Hauer – 60 kg

Trenéři: Jan Balog, Antonín Hauer, Jiří Placata.

Vyřazovací boje:
Jiří Púčík – postupuje bez boje do semifinále.
Patrik Balog – postupuje bez boje do semifinále.

Jakub Majzel – Štádler Jiří BC Narama Plzeň, váha 46 kg NB.
Tři kola tvrdého boxu, ze kterého jsme my odešli jako vítězové. Tento zápas byl podle mne a mnoha dalších předčasným finálem. Je velkou škodou, že se v této skupině nasazovalo jen na dva borce. Dle mého názoru se mělo v této skupině nasazovat i na našeho Jakuba. Bohužel nestalo se tak. Jakub v tomto zápase ze sebe vydal úplně vše. Je pravdou, že jsme ještě po druhém kole prohrávali o tři body. Třetí kolo jsme jasně vyhráli, a to také tím, že byl soupeř dvakrát veřejně napomínán. Vyhráli jsme o jeden bod a byli jsme moc a moc rádi. Vyhráli jsme právem.

Petr Bakeš – Záborský SK BC Jihlava, váha 50 kg. RSC.
Petr tento zápas prostě nezvládl. Dvě a půl kola se nechal strhnout k zbytečným výměnám, ze kterých vždy odešel jako poražený. Ve třetím kole odešel fyzicky a tak bylo jasné, že tento zápas skončí předčasně. Prohra RSC to jsme opravdu nečekali. Bohužel. Petr musí zapracovat na fyzické přípravě, a poslouchat pokyny trenéra, jinak to nebude lepší. Prohráli jsme právem.

Martin Hájek – Baláž Petr Linka box Krupka váha 57 kg. NB.
Martin zaboxoval na výbornou, ovšem na tohoto soupeře prostě neměl. Tři kola se Martin snažil ze všech sil bojovat a toho si moc vážíme. Bohužel ten den to prostě nešlo vyhrát. Pochvala za bojovnost a nasazení. Prohráli jsme právem.

Robert Hauer – Abdužaliov BC Doprava Děčín, váha 60 kg. NB.
Krásný zápas, ze kterého jsme my odešli jako vítězové. Robert obávaného soupeře porazil sice jen o jeden bod, ale my jsme byli moc a moc rádi. V tomto zápase se ukázalo, že Robert nemá moc dechu na třetí kolo. Ovšem po technické stránce je na tom velmi dobře.Vyhráli jsme právem.

Semifinálové boje:
Patrik Balog – postupuje bez boje.

Jiří Púčik – Viedrmann BC Dukla Olomouc, váha 40 kg RSC.
Jirka se ničeho nezalekl a vlétl do zápasu jako hurikán. Dvě kola jasně vedl, jeho práce na nohou neměla ten den žádnou chybu. Tlak, který ve třetím kole nasadil, prostě soupeř neunesl. Pěkný výkon a my měli druhého finalistu. Vyhráli jsme právem.

Jakub Majzel – Kováč Veki box Chomutov, váha 46kg NB.
Jednoznačná výhra z naší strany. Jakub sice ve třetím kole fyzicky odešel, ale předchozí dvě kola jasně vyhrál, a tak jsme věděli že vyhrajeme a postoupíme do finále. Vyhráli jsme právem.

Robert Hauer – Klikar BC Česká Kamenice, váha 60kg NB.
Opět jednoznačná výhra z naší strany. Robert dvě kola jasně vyhrál, a tak si mohl dovolit třetí kolo vypustit. Je nutné konstatovat, že se u Roberta a Jakuba projevila únava z předchozího dne. Ovšem všichni splnili to co měli a my jsme měli ve finále čtyři borce.

Finálové boje:
Jiří Púčik – Baláž BC Dukla Olomouc, váha 40kg NB.
Tři kola pěkného boxu, ze kterého jsme my odešli jako poražení. Ovšem Jirka nedal soupeři nic za darmo. Prohra nás sice mrzela, ovšem Jirka nás mile překvapil. Jeho výkony jdou směrem nahoru a my jsme za to moc a moc rádi. Finále jsme opravdu nečekali. Jirko, gratulujeme a děkujeme.

Patrik Balog – Kudlač BC Dukla Olomouc, váha 43kg NB.
Patrik nedal soupeři ani trochu šanci. Tři kola jasně vyhrál. Prokázal tímto, že je opravdový favorit této kategorie. Jeho výkony jsou pozoruhodné. Po většinu roku boxuje s kluky o dva roky staršími, a i tam jen málo kdy prohraje. Je to opravdový talent. Patriku, gratulujeme a děkujeme. Vyhráli jsme právem a získali titul.

Jakub Majzel – Velký Baník 1 Máj Karviná, váha 46kg NB.
Tři kola tvrdého boxu, ze kterého jsme my odešli jako poražení. Prohráli jsme o jeden bod a musím konstatovat, že to nebylo úplně v pořádku. Třetí kolo Jakub jasně vyhrál ale rozhodčí to snad neviděli. Dvakrát veřejně napomínaný soupeř ve třetím kole byl ten den prostě slabší než náš Jakub. Ovšem výsledek se nedal zvrátit. Je pravdou, že Jakub ve třetím kole odešel fyzicky. Je to tak trochu škoda, tím si nechal vzít titul. Trochu tomu s Tondou a Jirkou nerozumíme, ale je to tak. Bez kondice je to vždy tak trochu problém. Prohráli jsme neprávem.

Robert Majzel – Šesták BC Slavoj ČB, váha 60kg NB.
Dvě a půl kola jsme jasně vedli, stačilo jen to třetí kolo odskákat. Ovšem Robert to prostě nezvládl a nechal se diskvalifikovat za sklánění hlavy. Je to ostuda, která padá na nás jako na oddíl. Robert je v tomto strašně nevyrovnaný. Bez dechu se prostě nedá boxovat. Prohráli jsme právem.

Na tomto turnaji jsme opět prokázali, že se s námi musí počítat. Tři stříbrné a jedná zlatá medaile to jen potvrzují. Je také pravdou, že jsme letos byli jen malinko od tří zlatých. Trochu nás to mrzí, ovšem to je život. Všem děkuji za vzornou reprezentaci našeho oddílu.

MR kadetů a žáků 2007

Patrik Balog – První místo – Mistr republiky

Jiří Púčik – Druhé místo – Finalista MR

Jakub Majzel – Druhé místo – Finalista MR.

Robert Hauer – Druhé místo – Finalista MR.