Mistrovství ČR školní mládeže, Prostějov, 4.-6.5.

Startovali:
František Holub
Michal Turyna

Trenéři: Jan Balog

Vyřazovací boje

Michal Turyna – Pelnář, Praha, 42kg, WP prohra
Velmi vyrovnaný zápas, který jsme bohužel prohráli těsně 3:2 na body. Michalovi schází dostatečná příprava, přesto hodnotím tento zápas kladně a ukazuje se dlouhodobě, že Michal je opravdový talent a velkou nadějí našeho klubu.

František Holub – Malý, BC Sokolov, 57 kg, RSC výhra
Jasná převaha v prvním kole znamenalo ukončení zápasu před limitem v náš prospěch. Franta velmi tvrdě a přesně zasahoval soupeře, který nestačil reagovat na Frantovy útoky. Rozhodčí ukončil zápas předčasně. Výhra nás posunula do semifinále.

Semifinále
František Holub – Laburda, BC Kroměříž, 57 kg, RSC výhra
Opět jasná převaha v prvním kole znamenala jasnou výhru před limitem. František šel jasně po vítězství, soupeři nedal žádný prostor. Výhra nás posunula do finále.

Finále
František Holub – Balog, BC Lipník, 57 kg, WP prohra
Reprezentant a mistr republiky s minulého roku se Františka opravdu bál. Ovšem jeho zkušenosti obzvláště ve druhém a třetím kole rozhodli zápas v jeho prospěch. Tři kola velmi vyrovnaného boje, kde ke konci kola a ve výměnách byl soupeř vždy o malinko lepší. Prohra v tomto případě byla naprosto objektivní. Krásný zápas, kde Franta prokázal nejen republikovou, ale i evropskou úroveň. Právem jsme z toho mistrovství odvezli zaslouženou stříbrnou medaili, za kterou Františkovi děkujeme a zároveň mu k tomuto úspěchu gratulujeme.

Závěr:
Děkuji všem za vzornou reprezentaci našeho oddílu.