Brandenburg Cup – první den

Vyřazovací boje:

Váha 56kg – Viktor Agateljan postoupil volným losem do čtvrtfinále. Zítra bude boxovat s Litevcem Mindaugasem Bankaukasem od 19:00.

Váha 69kg – Patrik Balog – 12 lidí ve váze. Dnes ve vyřazovacích bojích vyhrál s domácím Němcem Ualikhanovem Janem 11:9. První kolo jsme vyhráli o bod. Soupeře jsme trefovali přes jeho dvojkryt, ale body nenaskočily. Patrik boxoval chytře na distanc, nepouštěl si soupeře k tělu a krásnými side stepy unikal. Druhé kolo pokračovalo ve stejném režimu, avšak Patrikovi začaly docházet ke konci kola síly. Do třetího kola jsme šli se tříbodovým náskokem. Přes obrovskou snahu soupeře a podpory domácích fanoušků jsme přesvědčivě vyhráli. Zítra bude boxovat cca hodinu po Agateljanovi s Dánem s africkými kořeny Daysonem Ritti.

Váha 81kg – Vojtěch Hataš – 12 lidí ve váze. Boxoval dnes s Kanadským Boxerem Taylorem Cyrusem. První kolo se Vojta ničeho nezalekl a na to že byl v mezinárodním ringu poprvé boxoval toto kolo s přehledem. I přesto toto kolo skončilo s údivem 4:1 pro Kanaďana. Ve druhém kole jsme se snažili o přesnější a tvrdší údery na hlavu soupeře i tak jsme jej prohráli 2:6. Ve třetím kole Vojta zabral a ukázal jak má o výsledek bojovat správný reprezentant. Prohra 14:6 neodpovídala průběhu utkání. Vojta prohrál u mě i u Pavla Krpce maximálně o 3-4 body. Společně jsme se shodli, že tento boxer je pro ČBA velice perspektivním co se budoucnosti reprezentace týká a měl by být i nadále pečlivě sledován.

Zítra nás čekají dva zápasy o postup do semifinále.
S pozdravem Honza a Pavel