XI. ročník Memoriálu K.Janegy turnaj SCM v Havířově – dne 8.-9.10.2011

Za SCM Praha startovali:
Stanislav Bradáč – 52 kg
Ota Špivák- 56 kg
Ota Rucker – 60 kg
Patrik Balog – 69 kg
Dominik Kuška – 81 kg

Trenéři: Jan Balog, Šimák

Rozhodčí: Stanislav Nechvátal

První den boj o finále:

Stanislav Bradáč – Robin Ďatko SM váha 52kg. NB.
Tři kola velmi pěkného boxu. Standa předvedl výbornou obranu a práci na nohou. Velmi technický soupeř nestačil v závěru tempu našeho reprezentanta. Standa je velmi dobře fyzicky připraven. Je vidět, že boxovat chce a dělá pro to všechno. Vyhráli jsme právem.

Ota Špivák – Mario Widerman SM váha 56kg. RSC II.
Ota je velmi mladý a nezkušený borec. Na tento turnaj jel sbírat zkušenosti. Velmi zkušený soupeř nenechal nic náhodě a našeho reprezentanta doslova převálcoval ve druhém kole. Prohra byla na místě.

Ota Rucker – Petr Masorčič SVČ váha 60kg RSC II.
Silově velmi dobře vybavený soupeř nenechal nic náhodě a tvrdě se pustil do našeho reprezentanta. Ota se snažil soupeře předcházet a soupeřovy útoky eliminovat, ale prostě to nešlo. Soupeř byl lepší. Prohráli jsme právem.

Patrik Balog – Tomáš Hrabák SVČ váha 69kg. RSC II.
Velmi pěkný zápas, ve kterém náš reprezentant potvrdil svojí boxerskou vyzrálost. Každé kolo jsme byli lepší. V půlce třetího kola se Patrik několikrát přesně trefil a zápas rozhodl před limitem. Pochvala za práci přední ruky a práci na nohou. Výhra byla na místě.

Dominik Kuška – Martin Katriniok SM. 81kg NB.
Velmi bojovný zápas, ale ve všech kolech byl lepší náš soupeř. Dominik bojoval jako lev, ovšem na tohoto borce to nestačilo. Je třeba ještě zapracovat na obraně a práci přední ruky. Pochvala za nasazení a bojovnost.

Finále a boj o třetí místo:

Stanislav Bradáč- Viktor Agateljan CVČ váha 52kg. NB
Tři kola velmi pěkného boxu, Standa se opravdu snažil. Pěkně pracoval na nohou a útočil s dobře zajištěné obrany. Ovšem na zkušeného soupeře to ten den stačilo. Přestože jsme byli aktivnější, soupeř o něco málo lépe bodoval ve výměnách. Prohráli jsme právem.

Ota Špivak – Mozga Pavel JM váha 56kg. VZ
Jednoznačná výhra ze strany našeho soupeře. Pavel je velmi zkušený a ostřílený borec. Nemělo cenu nechat našeho mladého reprezentanta zranit. Prohra byla na místě.

Patrik Balog- Marek Szele SM váha 69kg.RCS III.
Houževnatý soupeř vydržel do třetího kola. V každém kole jsme byli jasně lepší. Patrik trefoval soupeře jak potřeboval. Nutno říct, že soupeř spoléhal na dobře zajištěnou obranu a z toho po sléze chtěl těžit. To mu ovšem Patrik nedovolil a ve třetím kole soupeře deklasoval sérií čistých zvedáků. Výhra byla na místě.

Závěr:

Na tomto turnaji jsme obsadili jedno první místo, jedno druhé, jedno třetí a dvě čtvrtá místa. Tento turnaj se boxoval na 3x3minuty. Na některých borcích bylo vidět, že po prvním kole již nemohou. Je třeba posílit váhy 56, 60, 64 a obsadit váhu +81. Jinak velmi dobře organizačně zvládnutý turnaj. Poděkování panu Gatnárovi a panu Nevrlovi za přátelské přivítání a kamarádskou atmosféru po celou dobu turnaje.