Mistrovství republiky juniorů ve Svitavách dne 15.-17.4.2011

Za náš oddíl startoval pouze Patrik Balog ve váze do 75 kg.

Vyřazovací boje :
Patrik Balog – Pavelka BC Kroměříž váha 75kg. RSC.

Patrik do prvního utkání nastoupil proti začátečníkovi z Kroměříže. První kolo Patrik jen tak chytal vzdálenost a rozboxovával se. Ve druhém kole zápas ukončil tvrdými údery na břicho soupeře. Výhra byla na místě.

Semifinále :
Patrik Balog – Patrik Šala SAC Praga Praha váha 75 kg. NB

Tři kola velmi pěkného boxu. Tento zápas snesl i kritiku evropského rozměru. Oba borci boxovali ve dvojkrytu a s perfektní obranou. Ovšem ve druhém kole náš borec předvedl výborné úhyby tělem a práci na nohou. Vyrobil si bodovou převahu a zápas pak už jen v klidu doboxoval. Krásný box, ze kterého si právem odnášíme výhru my.

Finále:
Patrik Balog – Jan Klikar BC Kamenice váha 75 kg. NB.

Velmi silný soupeř si na našeho borce opravdu věřil. Boxoval tvrdě a bez obav. My jsme zvolili taktiku vyčkání do třetího kola. A tam Patrik zápas rozhodnul v náš prospěch. Patrik boxoval na dlouhou vzdálenost s perfektní obranou a prací na nohou. Na konci druhého kole jsme prohrávali 3:1. O přestávce jsme se rozhodli zápas otevřít a začít tvrdě soupeře trefovat zadním direktem na hlavu. To také vyšlo a my jsme zápas perfektně zvládli. Tuto výhru si moc ceníme, neboť soupeř z Kamenice je úspěšný prvoligový boxer. Vyhráli jsme právem.

Mistrem republiky ve váze do 75kg se stal pro rok 2011 Patrik Balog – BC Palaestra Praha. Tento titul je již 4. v jeho kariéře.

Pořádající oddíl si zaslouží velké poděkování. Velmi pěkně se po celou dobu o všechny sportovce staral. Krásné prostředí místní sportovní haly dala tomuto mistrovství velmi pěknou úroveň.

Patrikovi gratuluju a přeji hodně sportovních úspěchů.