Juniorská liga – dne 2.4.2011 v Třeboni.

Startovali:
Jiří Zákostelecký
Mykola Risko
Šimon Pelich
Kryštof Paleta
Patrik Balog

Treneři: Jan Balog, Petr Novák
Doprovod: rodina Zákosteleckých

První utkání:
Jiří Zákostelecký – Michajličenko SKB Praha váha 40 kg. NB

Jirka se opravdu snažil, ovšem soupeř byl přece jen o něco lepší. Je třeba ještě zlepšit postavení rukou a práci na nohou, schází nám povolení a opětovné vrácení do úderu. Soupeř se snažil trefovat našeho borce zadním hákem, ovšem ve většině případů se jednalo o facku. Rozhodčí jej v závěru zápasu veřejně napomínal, přesto jsme tento zápas právem prohráli.

Druhý zápas:
Mykola Risko- Baldyan SKP Pardubice váha 57 kg. NB

Velmi pěkný výkon z naší strany. Kolja boxoval v klidu a s přehledem. Nenechal se do ničeho vtáhnout. Pochvala za práci na nohou a úhybné manévry. Je to již třetí s sérii vyhraný zápas. Kolja je opravdový talent a já mu držím palce.

Třetí zápas:
Kryštof Paleta – Sargánek BC Třeboň váha 75 kg. VZ

Do tohoto zápasu soupeř odmítl nastoupit. Kryštof vyhrál bez boje. Je prostě pravdou, že Kryštof na sobě tvrdě pracuje a jde si za svým cílem.Box dělá na sto procent. Už nyní si trenéři a soupeři dávají pozor.

Patrik Balog – Šimon Pelich oba BC Palaestra váha 75 kg. VZ
Patrik měl původně boxovat o nominaci na MR juniorů s Václavem Pytlem s Plzně. Bohužel na toto kolo se jmenovaný borec nedostavil,ačkoliv si tento zápas vyžádal jeho trenér a otec. Patrik upravoval váhu vlastně zbytečně. Možná že šlo jen taktiku jak zjistit, zda Patrik je schopen tuto váhu vůbec zvládnout. No, nakonec jsem se rozhodl, že si zaboxuje s naší velkou nadějí Šimonem Pelichem. Šimon výkonnostně roste a dvě kola poměrně pěkného boxu jsou toho důkazem. Šimon potřebuje ještě zlepšit práci na nohou a přitvrdit úder. Lehký a rychlý box oběma borcům jen prospěl.

Z tohoto kola si odnášíme jednu prohru, tři výhry a jednu výbornou zkušenost. Všem děkuji za vzornou reprezentaci našeho oddílu. Speciálně chci poděkovat rodině Zákosteleckých, která nám všem připravila bohatou svačinu.