Mistrovství republiky juniorů dne 7. – 9. 5. 2010 v Povrlech u Ústí nad Labem.

Za náš oddíl startovali:
Aleksi Telvák – 51kg
Denis Telvák- 54kg
Patrik Balog – 75kg

Vyřazovací boje:

Aleksi Telvák – Dušan Chromý BC Tonka Chánov RSC.
Aleksi měl smůlu při losování. Narazil na nejsilnějšího juniora v Čechách, reprezentanta, který přivezl bronz s mistrovství Evropy a účastníka mistrovství světa.Tento borec byl nad naše síly. Pochvala Aleksiho za nasazení v prvním kole, kde se do obávaného soupeře třikrát trefil. Tři body byly úspěchem já si toho velmi vážím. Prohra byla na místě.

Denis Telvák – Pavel Mozga BC Kroměříž VZD.
Denis dvě a půl kola jasně vedl. Ovšem na konci třetího kola odešel fyzicky. Rozhodčí si toho všimli, a tak začali bodovat jen soupeře, což nebylo spravedlivé. Denis se také trefoval, ale to oni už neviděli a nebo vidět nechtěli. Na konci kola jsem vhodil do ringu ručník. Prohrávali jsme o tři body a já jsem se rozhodl, že Denise nenechám již dál trápit. Tento zápas si prohrál Denis sám. Je třeba ještě přidat na tréninku a víc běhat.

Patrik Balog – Dosedla BTJ Prostějov NB.
Patrik úvod zápasu nezvládl. Nechal se velmi tvrdě trefit. Měl co dělat, aby doboxoval první kolo. Ve druhém kole zápas otočil a třetí jasně vyhrál. Dokonce soupeř byl ve třetím kole po tvrdém levém háku počítán. Výhra byla na místě.

Semifinále:
Patrik Balog – Kuška BC Pardubice NB.
Jasná výhra z naší strany. Výsledek třináct ku nule je opravdu krásný. Patrik si dával velký pozor, aby nic nedostal, a to se vyplatilo. Vyhráli jsme právem.

Finále:
Patrik Balog – Došlý SK MP Děčín NB.
Velmi silný soupeř se do Patrika pustil hned od začátku. Patrik ovšem velmi čistě a s přehledem ze všeho odcházel a nenechal se do ničeho vtáhnout. Boxoval na dálku a velmi pěkně pracoval na nohou. Pochvala za bojovnost a úniky na nohou. Vyhráli jsme právem.

Z tohoto turnaje si odnášíme hodně zkušeností a také jednu zlatou medaili. Junioři naše borce opravdu prověřili. Z tohoto turnaje si Patrik odnáší jasnou nominaci na mistrovství Evropy, které se uskuteční v červnu letošního roku. Všem děkuji za vzornou prezentaci naše oddílu.

Mistrem republiky juniorů ve váze do 75 Kg se stal pro rok 2010 Patrik Balog. Je to jeho druhý titul v letošním roce. Pro rok 2010 se stal také mistrem republiky kadetů ve váze do 66kg.

Gratulujeme a přejeme hodně štěstí na Mistrovství Evropy ve Lvově na Ukrajině.