Mezinárodní turnaj o trofej Maria Solinase v Porto Torres na Sardinii 14.a 15. prosince 2007

Mezinárodní turnaj o trofej Maria Solinase v Porto Torres na Sardinii 14.a 15. prosince 2007

Zúčastnili se:
Jakub Majzel
Alexandr Andrle
Patrik Balog

Trenér: Jan Balog

Alexandr Andrle – Marco Fonsa, BC Portotorres, 54kg
Saša boxoval s borcem, který byl přibližně stejné boxerské úrovně jako on. Tři kola zajímavého boxu, ze kterého jsme my odešli jako poražení. Domácí borec byl malinko přesnější v úderu. Saša se opravdu snažil boxovat, ovšem zápas nelze vyhrát jenom přední rukou. Je třeba dále pracovat na tvrdosti úderu a pilovat zadní direkt. Prohráli jsme právem.

Jakub Majzel – Marius Vlad, Rumunsko, 48kg
Kuba postoupil do finálového boje, protože jeho první soupeř vzdal. Předešlý den absolvoval přátelské utkání, ve kterém jasně dominoval. Dominantní byl i v prvních dvou kolech tohoto zápasu, ale na konci druhého kola dostal nečekaný úder švihem. Tento úder byl natolik tvrdý a přesný, že náš borec tento úder neustál. Prohráli jsme KO. Jakub jen na malou chvilku ztratil pozornost a tím vyrovnaný zápas nečekaně prohrál. Po ošetření lékaře a v místní nemocnici se ukázalo, že je vše pořádku. Prohráli jsme právem.

Patrik Balog – Mates Nikolaeu Adrian Rumunsko, 52kg
Patrik do tohoto zápasu postoupil bez boje, protože místní borec mu úvodní zápas vzdal. Rumun byl pro nás velkou neznámou, ovšem po úvodním gongu se ukázalo, že to není tak kvalitní borec jako Jakubův soupeř. Přesto jsme tento zápas prohráli, a to z těchto důvodů. Patrik byl až příliš ovlivněn Jakubovou prohrou. Boxoval příliš opatrně a se zbytečným respektem. Patrik je natolik boxersky vyspělý, že v tomto zápase moc ran neinkasoval ale bohužel ale ani nedal. Soupeř byl dost nečistý avšak bojovný. Prohráli jsme právem.

Z turnaje si odvážíme dvě stříbra a jeden bronz.

Tento turnaj byl pro nás cennou zkušeností, protože probíhal jinak než jsme zvyklí – byli jsme součástí výpravy profesionálních boxerů Vítězslavy Petrukové. Turnaj byl zároveň velkou show, a to si myslím naše borce dost znervóznilo. Jejich motivace byla mnohdy až taková, že zapomínali boxovat.

Byla to zkušenost za kterou děkujeme manažerce Vítěslavě Petrukové a trenérovi Milanu Mikotovi. Po celou dobu bylo o nás skvěle postaráno, za což děkuje.